• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brnabić: Prodaja Galenike bila transparentna

Izvor Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je sve u vezi sa privatizacijom Galenike, uključujući i tender, bilo transparentno i da tu privatizaciju smatra "jednom od uspešnih priča".


"Uradili smo najbolji mogući posao za Galeniku", rekla je Brnabić u pauzi godišnje konferencije "Izlaz iz sive ekonomije" odgovarajući na pitanje novinara zašto je brazilska firma kupila Galenku bez ogromnih dugovanja koje je imala ta farmaceutska kompanija.

Brnabić je rekla da Vlada Srbije nema razloga da krije bilo koju informaciju o privatizaciji Galenike i objasnila da je Galenika bila gubitaš, da su procesurani odgovorni u toj kompaniji, među kojima su neki i osuđeni.

Galenika je, kaže, prodata za 16 miliona evra, sada posluje pozitivno, uplaćuje poreze u državni budžet i važna je za naš BDP u farmaceutskoj industriji.

"Galenika je jedna od onih priča zašto u javnom vlasništvu ne bi trebalo da se nalaze takve kompanije" , kaže Brnabić.

Navela je da je intencija Vlade da u javnom vlasništvu ne budu kompanije kako bi se iz njih izvačio novac za funkcionere i političke partije, kao što je, dodaje, ranije bio slučaj, već da se Vlada odlučila za privatizaciju takvih firmi koje će novac potom uplaćivati u budžet.

"Zato izlazimo iz Komercijalne banke. To je jedan od razloga. Zato izlazimo iz Ikarbusa, Toze Markovića, BIP-a" , rekla je Brnabić i poručila da Galenike pozitivno posluje i da je Galenika danas kompanija iz koje se ne izvlači novac za partijske funkcionere.

Navela je da su o privatizaciji Galenike bili obavešteni i Svetska banka i MMF, sa kojim je bilo konsultacija u vezi sa uslovima tendera.

Upitana da li je Vlada kupila avion od brazilske firme koja je privatizovala Galeniku, Brnabić je rekla da je nabavka aviona za državne funkcionere pod oznakom strogo poverljivo kao i u svim drugim zemljama i to iz bezbednosnih razloga.

"To nije avion Aleksandra Vučića ili Ane Brnabić, avion će ostati u vlasništvu Vlade Srbije?, rekla je Brnabić.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Delija

Jeste, najbolje je sve rasprodati... Posle na sva usta pricate kako kupujete nekakvo zlato... Pa naravno kad ste sve zivo rasprodali...

Vase Ime

@Delija a najsmesnije kad krene prica o podizanju plata u drzavnom sektoru...sve rasprodali i super.Bitno da se puni drzavna kasa i onda kazu sta su sve uradili tim novcem.Prodali su nas to jeftino...

tole

Kupac , građanin cane tj. u njegovo ime izmišljena firma na tri meseca i sa pokrićem u nekoj brazilskoj farmaceutskoj kompaniji.. pitam se što nisu probali toda naprave sa Bayerom... Sitnica, ne bi ih nemački sudovi sve potrpali po zatvorima na manje od 15 god. GARANTUJEM

special image