• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Austrijanci najviše ponudili za kapital JRB

Agencija za privatizaciju objavila je u petak da su otvorene ponude dva ponuđača za "Jugoslovensko rečno brodarstvo" (JRB).

Agencija za privatizaciju objavila je u petak da su otvorene ponude dva ponuđača za "Jugoslovensko rečno brodarstvo" (JRB).

Austrijska kompanija "EDDSG" ponudila je 24,5 miliona evra za kapital, investicioni program od 15,73 miliona evra i prihvatila minimalne obaveze iz socijalnog programa

Konzorcijum francuske firme "CFNR", hrvatske "Dunavski Lojd Sisak" i srpske firme "Bomeks" ponudio je 8,4 miliona evra, investicioni program od 15,2 miliona evra i prihvatio uslove iz socijalnog programa.

Agencija je navela da će finansijski i pravni savetnici Agencije za privatizaciju u roku od najviše 30 dana od dana otvaranja ponuda oceniti ponude i posle toga prezentovati ih članovima Tenderske komisije.

Prema nekim informacijama, vrednost JRB procenjena je na oko 30 miliona evra.

JRB, uz 16 brodova i 120 barži, poseduje i vredne nekretnine, upravnu zgradu u centru Beograda od 6.500 kvadrata, brodoremont u Pančevu i objekat za remont na Savskom pristaništu.

Ovo je drugi tender za JRB, jer je prethodni propao pošto su prva dva učesnika konzorcijum "Tamoza-Daksin" i "Palmali šiping" odustala od kupovine.

Na tom tenderu je učestovao i Zoran Drakulić, preko svoje kompanije "Ist point", ali je Ministarstvo ekonomije odbilo da pregovara sa njim, iako je on bio trećeplasirani ponuđač na tenderu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image