• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konverziju "švajcarskih" kredita prihvatilo 60 odsto

Izvor Beta

Ponudu banaka u Srbiji za konverziju kredita indeksiranih u švajcarskim francima do sada je prihvatilo oko 60 odsto ukupnog broja klijenata zaduženih u toj valuti..

 Udruženje banaka o odzivu za konverziju stambenih kredita u švajcarskim francima

Kod pojedinih banaka konvertovano je i do 85 odsto kredita, saopštilo je danas Udruženje banaka Srbije.

Poslednji rok u kome korisnici kredita treba da se izjasne, na osnovu Zakona o konverziji, usvojenog aprila ove godine, varira od banke do banke, pošto su ponude poslate u različitim vremenskim intervalima. Zakon je predvideo rok za izjašnjavanje od 30 dana od dana kada je klijent primio ponudu banke.

SPAS ZA DUŽNIKE: Zakon o "švajcarcima" na snazi!

"Prema do sada prikupljenim podacima, možemo zaključiti da je većina korisnika stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima prihvatila da je Zakon o konverziji najbolje rešenje za njihovu situaciju. Već sada možemo reći da se konverzija uspešno sprovodi, a koliki će biti konačan procenat kredita konvertovanih u evro znaćemo kada istekne zakonom predviđeni rok", rekao je generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Vladimir Vasić.

Mali: Možemo pričati o bankama, ali ovo je rešenje

Ponude za konverziju upućene su svim korisnicima stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima, a za proces konverzije banke u Srbiji izdvojiće oko 130 miliona evra. Rešenjem iz Zakona o konverziji preostali dug klijentima biće umanjen za 38 odsto.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jugoslav

A to sto su same na svoju ruku izmenile lex i i ucenju zaduzene.to nikom nista

Izprvihredovaborbe

@Jugoslav Ucene i nezakonitosti u ugovorima o konverziji su strašne. LJudi ipak potpisuju, jer im je važno svako olakšanje u otplati. Zakon neće ispuniti cilj, da bude manje sudskih sporova. Mnogo je onih koji zakonom nisu obuhvaćeni, a zbog nepoštenog ponašanja banaka, tužiće i oni koji nisu imali nameru. Banke i ovde zakidaju što više mogu. Borba za potpuno obeštećenje se nastavlja.

special image