• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVI DOBIJAJU: Stranci hoće da ulože u našu ekologiju

Izvor Tanjug

Da bi imali zdravu životnu sredinu Srbija mora u krtkom roku da uloži 5 do 7 milijardi evra kojih nema, ali u svetu postoje vrlo zainteresovani investitori koji žele da oplode svoj novac jer reč o dobrom biznisu u kome bi svi dobili.

Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan pozdravio je najavu šefa države da će pokrenuti novi investicioni ciklus, i naglasio da su ulaganja u oblasti prerade otpadnih voda i čvrstog komunalnog otpada - infrastrukturna.

Trivan je objasnio da bi za izgradnju oko 359 sistema za preradu otpadnih voda trebalo blizu 5 milijardi evra, dok je još između milijardu i po i dve milijarde evra ulaganja potrebno za infrastrukturu za preradu čvrstog komunalnog otpada.

"Nema sumnje da je ovde reč o infrastrukturnim radovima, nema sumnje da to podiže zapošaljvanje, i nema sumnje da je to mogućnost da se naš BDP još diže u delu poslova koji do sada nisu sasvim otvarani", rekao je Trivan.

Otpadne vode: Zabrinjavajuća situacija u Srbiji

Srbija do sada nije bila u kapacitetu da može da poveća investiranje u ovu oblast, rekao je on i dodao kako je najvažniji deo posla Ministarstva u poslednje dve godine bio izrada projektno-tehničke dokumentacije kako bi se stvorili uslovi za investiranje.

"Srbija nema svojih 5 ili 7 milijardi evra za ovu vrstu investicije ali u svetu postoje vrlo zainteresovani investitori koji žele da oplode svoj novac a ovde je reč o jako dobrim poslovima", ocenio je on i dodao da da Srbija može na taj način da dobije postrojenja kojima će otpadne vode gotovo potpuno prečistiti i dovesti svoju životnu sredinu u red.

Stop seči stabala: Upali na gradilište u Košutnjaku!

"Vin-vin ("svi dobijaju) kombinacija, zdrava životna sredina i dobar biznis", zaključio je Trivan.

On je izneo procenu da Srbiju u nerednih 20 do 30 godina u zavisnosti od tempa kojim se bude išlo očekuju ulaganja u životnu sredinu od blizu 15 milijardi evra.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image