• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpske čizme odoše u NATO, a opanci u Japan!

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

U Kompaniji "Tigar Obuća a.d." danas je dogovoren izvoz srpskog gumenog opanka za tržište Japana, a preko te azijske zemlje, iz Pirota će dalje put sveta opanak svoje kupce dobiti u Americi, ali i u Tajvanu, Vijetnamu, Koreji...

  Nakon što je prošle nedelje Kompanija "Tigar" ugovorila proizvodnju i isporuku zaštitnih vatrogasnih čizama namenjenih jedinicama za vanredne situacije NATO-a, srpski gumeni opanak osvaja Japan, odakle će se dalje prodavati kupcima širom sveta.

Generalni direktor "Tigar Obuće a.d." Vladimir Ilić kaže da je ta kompanija prošle godine izvezla manju "test" količinu u Japan, a da je zatim, srpski gumeni opanak doživeo "bum" među ljubiteljima mode, koji su najčešći kupci ovog srpskog brenda.

Pirotski "Tigar" pravi obuću za NATO vojnike

"Naročito je naš opanak popularan u modnom svetu. Imamo povećanje tražnje opanka na japanskom i tržistu Dalekog istoka, a danas smo dogovorili i povećanje proizvodnje", kaže Ilić.

Prošle godine Tigar je izvezao 10.000 opanaka, a Japancima je najbitnije to što je reč o potpuno "hand made" proizvodu.

Zbog novih ugovorenih poslova, svih 1.200 radnika radi u tri smene i to je, kaže Ilić, nada za fabriku da prevaziđe probleme iz prošlosti.

Ilić najavljuje i "lansiranje" potpuno novog proizvoda ove kompanije, zaštitnih gumenih blokova namanjenih za odbranu od poplava.

U saradnji sa srpskom vojnom industrijom, kaže, dogovorena je proivodnja gumenih protiv-poplavnih blokova.

Patent je poslat na analizu i odobrenje, a nakon toga, očekuje se da krene proizvodnja i izvoz.

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Toške

Pa ljudi, da li se ovde neko šaliii? Pa ovi na celu Tigra sve unistise, rasprodaše, zadužiše(njih 30-setak iz pokreta socijalista). Pa zna li glavni šta se radi ovde, pa mi izvozimo i za Japan, za Finsku armiju i ostale skandinavske zemlje , Hong Kong kao i za mnoge druge već poslednjih deset i vise godina!!! Pa ovako nije bilo ni za vreme Dragana Nikolića i Jelene Petković!!!

Nele

Bravo, sam Bog je poslao ove ljude na čelu kompanije. Steta sto nije ostao i Dragan Todorović doskorasnjipredsednik nadzornog odbora Tigra! Ne laskam im, ali mislim da bi oni zajedno davno presli skucene prostore zemlje, dogurali bi oni i do isporuka za Nasu. Jos jednom btavoo.

Pirocanka

Sta raspaljujete sa groznim komentarima?!Opanak je zakon i nek se i prodaje Japanu i svima ostalima.A NATO?Pa sta..valjda i ovde narod treba od necega da zivi.Niste ni svesni sta sve vec nasi Srbi rade i proizvode za NATO. Neķ se oporavi Tigar i ne ugasi ..to je bitno.A kog sta treba da stige..ima Boga pa ce ga stici za sva zlodela.

special image