• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Planiramo da dovedemo velikog investitora u Sombor"

Izvor mondo.rs Izvor MONDO/Agencije

U Kulu će doći još jedan veliki investitor, a u planu je dovođenje jedne velike fabrike u Sombor, koja će zaposliti mnogo ljudi.

To je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obilaska Zapadnobačkog okruga u Sivcu, u okviru kampanje Budućnost Srbije.

Najavio je veće plate i penzije, kao i velika ulaganja u infrastrukturu.

Da bi se doveli veliki investitori, pre svege, rekao je, potrebno je da se uradi put.

Za to će biti izabrana jedna od dve varijante.

Prva je Sombor-Kula-Vrbas s izlazom na srbobransku, bečejsku i novobečejsku opštinu prema Kikindi, koji je skuplja i koštala bi oko 430 miliona evra, dok bi drugi jeftiniji išao preko Bačke Topole do Kikinde.

"Jednu od te dve opcije ćemo izabrati u skladu s vašim interesima", rekao je.

Istakao je da dosad niko nije dugo godina i decenija - osim kada dođu izbori - ozbiljno razmišljao o tome da svako mesto ima kanalizaciju i prečistače za vodu i da svako mesto može da razvija putnu infrastrukturu i najavio investicije u tu oblast.

"Beskrajno sam vam zahvalan na vašoj podršci. I kada smo imali muke i probleme vi ste uvek uz svoj narod, uz svoju zemlju, uz svoje rukovodstvo. To ćemo da vratimo s više investicija u infrastrukturu", rekao je Vučić.

On je rekao i da će doći do značajnog povećanja plata i penzija.

"Hoću da penzioneri, koji su poneli najveći teret reforme, osete to i budu zadovoljni", rekao je.

Vučić je po dolasku u Sivac, zajedno sa predsednikom pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, novinarima rekao da je za ljude tog okruga najavžniji posao i da je potrebna jedna dobra i velika investicija.

Podsetio je da je 2012/2013. godine u Odžake došla kompanija "Magna", što, kaže, jeste bila velika stvar, ali da mora još da se radi za obližnja sela.

"Imamo još mnogo toga što moramo da uradimo, ali kad čujete ovu dečju graju sve je lakše", primetio je predsednik.

Kako je rekao, "Vicerman" je već trebalo da otvori fabriku u Kuli, ali su pomerili otvaranje za šest meseci.

Podsetio je da je, na primer, Pančevo "krenulo" posle dolaska ZF-a i dodao da sada hoće i drugi jedan velikan da ide u Pančevo pored njih.

"Jedna velika fabrika uskoro dolazi u Inđiju i sada nam ostaju Sombor i Kikinda, to nam je prirotet za Vojvodinu", rekao je Vučić

Predsednik Srbije  posetio je i Odžake i, nakon razgovora sa rukovodstvom Magne, najavio da će ta kompanija zaposliti još 200 do 300 radnika.

"Videćemo šta ćemo još da uradimo po pitanju novih radnih mesta", rekao je Vučić obraćajući se velikom broju okupljenih građana.

On je rekao da je saznao da je veliki problem u tom mestu tvrdoća vode za stanovništvo, te poručio da će biti uklonjene sve azbestne cevi i da će problem biti rešen do proleća sledeće godine, u šta će biti uloženo više od dva miliona evra.

Takođe, naglasio je da je obezbeđen 151 milion dinara za puteve u opštini Odžaci, u mestima - Krakvukovo, Ratkovo, Lalić, Miletić, Gračac, Brestovac...

Predsednik kaže da će najviše ulica biti urađeno u Karavukovu, kao i da će biti urađen put Brestovac - Miletić, za šta će biti uloženo 200 milona dinara.

Predsednik je  u Kuli obišao novi objekat specijalističkih službi Doma zdravlja Kula. Nakon toga, Vučić će u Karavukovu obići zasade trešanja Zemljoradničke zadruge "Agrodunav", gde će razgovorati sa zemljoradnicima.

Zatim će u Apatinu predsednik obići Predškolsku ustanovu "Pčelice", kao i kompaniju Vero d.o.o, a odatle će otići u Bukovac gde će obići salaš "Sedam dudova" i razgovarati sa domaćinima koji se bave seoskim turizmom.

Vučić će i u naselju Svetozar Miletić obići preduzeće "Agro Plus Group".

Na kraju poseta Zapadnobačkom okrugu, predsednik Vučić, predsednica vlade Ana Brnabić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obratiće se građanima u Somboru.

Komentari 25

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Žiks

Zašto su stranci investitori, a domaći tajkuni?

Garrosh

Eto fabrike i 200 enra plate, pa da mladi ostamu u zemlji umesto da idu u inostranstno i žive kao ljudi!!!

Željko85

Nove investicije i nova radna mesta su ključ uspeha ove vlasti i sigurno se ide na to da stopa nezaposlenosti bude manja od 11%.

special image