• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Postignut dogovor, MALINARI odustali od štrajka glađu

Izvor Tanjug

Malinari danas odustali od štrajka glađu, jer je postignut dogovor da se cena podigne za najmanje 10 do 15 dinara za sve sorte malina.

 Malinari odustali od štrajka Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac
Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Predsednika Asocijacije malinara Srbije  Dobrivoje Radović istakao je da je Ministrastvo poljoprivrede stalo iza poljoprivednog proizvođača.

MALINARI počinju ŠTRAJK glađu: Prete da će ISEĆI prste

"Odustali smo od štrajka, imali smo cene od 145 dinara na hladnjači i od 140 dinara na terenu i zakazali smo bili štrajk glađu. Ministarstvo poljoprivrede je bilo medijator i organizator sastanak u Požegi sa najvećim kupcem maline - 'Stanić doo'", rekao je Radović Tanjugu.

Prema njegovim rečima malinari su imali tri zahteva koja će biti ispunjena: da ne dođe do selekcije po cenama niti po datumima, tako da će malina biti plaćena od početka do kraja po kranjoj ceni, zatim da nema klasiranja na nivou celog otkupa pošto su to obavljali nestručni ljudi, kao i da se poveća cena maline.

Radović je objasnio da je predstavnik "Stanić doo" istakao da ne može odmah da podigne cenu, ali je najavio da će konačne cene biti poznate naredne nedelje, kao i da će minimalno cena biti povećana za 10 do 15 dinara.

Ministar: Oko cene maline država ne može ništa

"Stanić doo" je saopštio da ima razumevanje zbog čestih padavina, tako da su hladnjače tog preduzeća sav dosadašnji rod primile kao prvu klasu maline, kažu u Asocijaciji.

"To će biti minimalne cene sa trendom rasta, u skladu sa potražnjom i ponudom", izjavio  je Radović i upozorio da Asocijacija ne odustaje od akontne (početne) cene od 1,45 evra po kilogramu.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Serbia forever

Znači da je smanjen reket!?

62

A cena za nulu je 170 din

Dejan

Bruke jedne..tj.lazovi..

special image