• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

200.000 SRBA radi po dva posla da bi PREŽIVELO

Izvor mondo.rs

“Muka me je naterala da radim dva posla”, to najčešće ističe 200.000 ljudi u Srbiji koji su zbog egzistencije prinuđeni na takvu odluku.

Prema podacima Evropske statističke agencije taj broj se povećao oko 80 odsto, što je Srbiju stavilo na vrh liste koja pokazuje trend rasta radnika sa dodatnom zaradu.

Stručnjaci ističu da je u Srbiji mesečna potrošačka korpa veća od prosečne zarade , što potvrđuje činjenicu da je građanima zaista potrebno da rade više poslova kako bi mogli da prežive.

Imate zanat? ŠVAJCARCI VAPE ZA VAMA

Prof. Vladimir Grečić smatra da je drugi razlog ovakve situacija što je mnogo građana u Srbiji zaduženo u bankama jer su kreditima kupovali stanove I automobile.

Prema njegovom mišljenju jedna plata nikako ne može biti dovoljna da pokrije i dug i osnovne troškove života, što bitno utiče na odluku da se trži još jedan posao.

Grečić objašnjava da ovakav trend nije samo karakterističan za naše podneblje, na isti način razmišljaju i drugi narodi, čak i Amerikanci.

Sindikalci traže da minimalac "skoči" na 31.000 dinara

Ako je suditi po oglasima za posao, trenutmo se najčešće traže prevodioci, fotografi, šminkeri, vozači, magacioneri, dadilje, električari, negovatelji starijih, frizeri, šankeri.

U omladinskim zadrugama ističu da su najprivlačniji poslovi koji se rade do četiri sata, ali su takve ponude jako retke i najčešće su vezane za promocije i fizikalne poslove, piše "Politika".

Posao za studente – dnevnica najmanje 1.600 dinara

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Texas

Pa sta je to u Americi ljude rade po 3 i vise samo sto vise da zarade za stare dane ako doceku i da vracaju kredite.

Loto

@Texas i u nwmackoj, Austriji i francuskoj. Naši i ostali stranci da bi napravili kuce i obezbedili egzistencija. Ni tamo ne može od plate. Oni kredite.

TRN U ...

Kako vas nije sramota da iznosite ovakve gnusne laži! Precednik je rekao da nam standard nikad nije veći i da je trenutno zlatno doba i ja verujem njemu, a ne svom stomaku i džepu!

special image