• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SEZONCI mogu i dobro da zarade, evo šta se traži

Izvor mondo.rs

Iz Omladinske zadruge ističu da su fizikalci i "mister šoperi" najbolje plaćeni sezonski poslovi, zarada može dostići i 500 evra.

 Popularni sezonski poslovi i njihova zarada Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Iz omladinske zadruge “Bulevar” Breda Milić navodi da su tokom leta najtraženiji šankeri i konobari.Njihova dnevnica se kreće između 1.200 I 1.500 dinara, a uz platu dobijaju i bakšiš.

Prema njenim rečima dosta su traženi i “mister šoperi”, odnosno tajni kupci, koje preduzeća angažuju kako bi proverila rad svojih zaposlenih. Na kraju dana, oni treba da predaju izveštaj o usluzi u posećenim mesecima, za šta dobijaju 2.000 dinara.

 Radnik iz Srbije u Hrvatskoj:Šta sam doživeo u Vodicama

Radnici za utovar i istovar u industrijskim zonama su takođe dosta traženi. Posao se uglavnom obavlja u Luci Beograd i Dobanovcima, a neretko je organizovan i prevoz do mesta rada. Satnica je oko 200 dinara, izjavila je Milić za dnevni list “Alo”.

Cenovnik sezonskih poslova

Čišćenje poslovnog prostora 180 din/sat Pakovanje, slaganje robe, magacin 200 din/sat Deljenje letaka, dostava 200 din/sat Medicinske sestre, bebisiterke 220 din/sat Animatori,turistički vodiči 230 din/sat Hostese, Info-pultovi, prezentacije 1.800 din/dan Selidbe,transportni radnici 2.000 din/dan Prevodioci 3.000 din/dan

 Milić smatra da mladi ne gledaju koliko je posao težak ili koliko je mesto rada udaljeno. Ako im je potreban novac za putovanje, kupovinu ili plaćanje školarine, važno im je da u što kraćem roku prikupe sredstva, nego da im posao bude lak.

EGZOTIKA:U Crnoj Gori hotelske sobe sređuju - Filipinke

Glavni klijenti omladniskih zadruga su studenti, srednjoškolci I nezaposleni.

U ovom periodu godine, kod nas njaviše dolaze srednjoškolci koji žele da zarade džeparac, a studenata je sve manje jer oni iz unutrašnjosti uglavnom nakon ispita odu kući,objašnjavaju u omladinskoj zadruzi “Tragač”.

Gde se u Srbiji najlakše dolazi do posla a gde najteže

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Student

Strasno. Ne bih ja radio te bedne poslice nikad. Doduse moji jesu situirani, imamo firmu koja extra posluje, zivi se dobro. Ali da idem da berem maline na 50 stepeni kod nekog seljaka, pa pre bih se ubio. Ili misteri soper, da drukam prodavce za 2000 din, budes placeni cinkaros. Jedino te selidbe mogu biti ok ako imas par drugara pa bude sprdnja i posao u isto vreme.

special image