• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISTORIJSKI: Na aerodrom Čenej sleteli Nemci

Izvor Tanjug

Prvim sletanjem aviona na direktnom međunarodnom letu, iz Minhena, na aerodromu "Čenej" u utorak je praktično označen početak "nove ere".

 Aerodrom Čenej - sledeo prvi avion na međunarodnom letu Izvor: MONDO/Predrag Vujić
Ilustracija
Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Na travnatu pistu sleteo je direktor jedne nemačke firme, koji u naselju Gospođinci u opštini Žabalj ima fabriku za preradu povrća.

Kad zatreba i carina

Aerodrom ispunjava uslove za prijem i uzletanje aviona koji mogu da imaju do 20 mesta, a mogu da sleću i na travnati teren. Pista je dugačka 1.700 metara, što je skoro dvostruko više od standarda, objašnjava Samardžić. Aerodrom sada ima i kancelarije za pripadnike carine i policije, koji će u početku dolaziti po pozivu, odnosno, kada postoje najavljeni letovi.

Aerodrom "Čenej" ispunjava uslove za prijem i uzletanje aviona koji mogu da imaju do 20 mesta, a predsednik Aero-kluba Novi Sad Dragoljub Samardžić navodi da je ovaj aerodrom pokraj Novog Sada spreman za organizaciju i drugih međunarodnih letova.

"Ovo je bio prvi korak koji smo uradili i uspešno organizovali sletanje aviona sa međunarodnog leta iz Minhena. Čekamo sledeću mogućnost da ponovo pokažemo da smo dobri domaćini i organizatori", izjavio je Samardžić Tanjugu.

Samardžić objašnjava da su međunarodni letovi, koji podrazumevaju korišćenje aerodroma posebno pogodni za poslovne ljude.

"To, pre svega znači uštedu vremena, ali i novca", kaže on.

Uskoro i iz Čeneja avionima u svet?

Navodi upravo primer direktora nemačke firme koji je juče sleteo na ovaj aerodrom, a koji u proseku svakih 10 dana dolazi iz Nemačke u Gospođince. Ranije je on morao da ide na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu, a zatim do svoje firme kolima.

Poslednji sličan let na ovom aerodromu bio je pre 15 godina, ali taj let tada nije bio u rangu međunarodnog, jer je Srbija bila u sastavu državne zajednice Srbija i Crna Gora.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Alo

Jel "Štuka"?

Дрина

@Alo штука не слеће него пада

NS_NS

NS bi MORAO imati aerodrom za prijem aviona regularne velicine. Drugi najveci grad u zemlji, a toliko diskriminisan da ni aerodrom nema, a grade ih po manjim mestima. Prisiljavaju gradjane novog sada da putuju u beograD ili Nis da bi negde odleteli. Teror i diskriminacija!

special image