• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kada radna energija splasne

Stres i konflikti stalni su pratioci profesionalnog života. Ali, ako se stalno mrštite na pomisao da treba da odete u kancelariju, vreme je da iskreno sebi odgovorite na neka pitanja: Zašto radite? Da li ste na pravom mestu?

Stres i konflikti stalni su pratioci profesionalnog života. Ali, ako se stalno mrštite na pomisao da treba da odete u kancelariju, vreme je da iskreno sebi odgovorite na neka pitanja: Zašto radite? Da li ste na pravom mestu? Šta treba dapromenite kako biste bili zadovoljni?

Nemojte čekati da “eksplodirate” u metežu koji se odigrava u vama. Možda ste samo loše usmereni ili je vreme da razmislite o promeni radnog mesta.

Želite da zarađujete za život, ali i da uživate u njemu? Međutim, odlazak na posao više vam ne pričinjava zadovoljstvo. Umorni ste, početno oduševljenje je iščezlo i više ne verujete u sebe. Ukoliko su prisutni znaci istinskog neraspoloženja, ne trebada ih ignorišete, već se potrudite da pronađete rešenje da ih prevaziđete.

Kao suštinski regulator društvenog života, profesionalna aktivnost predstavlja instrument integracije. Međutim, izgleda da smo, u današnje vreme, zaboravili na tu njenu osnovnu ulogu. Kada se čaša prelije, simptomi nezadovoljstva, čini se, kao da se umnože. Srećom, postoje znaci koji se lako moguuočiti – iscrpljenost, česte glavobolje, mučnina, pa se na vreme može reagovati. Nemojte čekati da “eksplodirate” u metežu koji se odigrava u vama.


Kada radna energija splasne, pojave se izvesne promene u ponašanju koje mogu uticati i na druge članove tima. U vašem je interesu da se sa tim suočite, jer ukoliko se problem zanemari, možete postati intelektualno lenji, ističu psiholozi, a to sa sobom povlači i smanjenu produktivnost, što se, svakako, neće dopasti vašem poslodavcu.

Posao (tačnije plata) stvara osećaj sigurnosti što je, svakako, svima potrebno. Stručnjaci smatraju da se ljudi lako parališu jer su uljuljkani u tu kvazi-sigurnost, pa propuštaju i bolje prilike za posao jer nisu „otvoreni” za promene i nove izazove. Ako je ključ za uspostavljanje vaše ravnoteže individualan rad, a trenutno ste u timu, treba da razmislite o premeštaju na drugu poziciju u istoj firmi, ili o promeni preduzeća.

Na "radnu scenu” mnogi stupaju sa očekivanjima koja je porodica, kao osnovna autoritativna figura, za njih predvidela. Dekodirajte sopstvene želje i očekivanja, jer je tu ključ za promenu, napominju stručnjaci. Kada su vam suštinske potrebe zadovoljene bićete sposobniji za obavljanje radnih zadataka.


(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image