• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velikim koracima NAPRED:"Stranih investicija 30 % više"

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

"Srbija nezaustavljivo ide napred", rekao je ministar finansija Siniša Mali gostujući na Pinku.

Srbija je u prvih šest meseci imala 1,9 milijardi evra direktnih stranih investicija, što je za 31,1 odsto više nego u istom periodu prošle godine, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

Kaže da je juče dobio najnoviji podatak za vrednost direktnih stranih investicija u našu zemlju i da to potvrđuje da Srbije napredujemo velikim koracima.

"I Fajnenšl tajms je prošle nedelje potvrdio da smo rekoderi po broju broja direktnih stranih investicija. Taj trend se nastavlja i u ovoj godini. Verujemo da ćemo i ove godine biti šampioni u privlačenju stranih direktnih inveticija u regionu", kazao je Mali.

O velikom prilivu stranih investicija u Srbiju je pisao i Britanski Fajnenšel tajms.

List je objavio da je Srbija je na prvom mestu u svetu po broju stranih direktnih investicija.

Više o tome...

FT: Srbija PRVA NA SVETU po grinfild investicijama

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Budjoni

Mali u ravni sa Ovenom, Smitom, Adamsom i ostalim velikanima ekonomije ! Investicije strane a profit domaći, realno se uvećava za "obećanja" ! Usput i Mali profitira dok AV "samo" ozareno obećava ! Londonski bankari, već se navikli, trljaju ruke, stižu dolari !

Realan

Da se prikaze koliko novca Srbija direktno da stranom investitoru a koliko oprosti kroz razne dazbine koje mu je ne naplati i onda da se sabere ukupna cena koliko direktno kosta Srbiju svaka incesticija. Cista pljacka...

Dteff

Strane investicije dolaze jer dobijaju ogromne subvencije, i jer imaju vucica na brzom biraju na telefonu, za svaki problem, jer ne postoje vladavina prava i zakona, nego se sve prepušta na volju jednog čoveka. Zbog toga i dolazi spekulativni kapital, zbog toga yura, i sl. Grinfild investicije zbog toga sto dobiju dzabe zemljište, infrastrukturu i oslobođeni su dažbina. Što smo poslednji po domaćim investicijama? Ili je ministru falsifikatoru važnije da je strancu lepo nego domaćima? Zato što nema pravne sigurnosti, zato što na sudu ne mozes da docekas pravdu, zato što se guši parafiskalnim nametima, zato što se državni organi koriste za lične interese i pritiske ma privatna preduzeća i slicno. Uvek je moguće naći u statistici nešto čime možeš da se pohvalis, iako je neosnovano. Zašto ne kaže da je na toj listi u top deset, pet država sa balkana? Zato što to i jeste "sirotinjska" lista. Zato što sa milijardu ipo to nama bude najbolje ikad, a nemačkoj bi to bia katastrofa.

special image