• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plate iz budžeta za 260.124 zaposlena

U Srbiji će u 2009. godini plate iz budžeta dobijati 260.124 zaposlenih, što je u odnosu na prošlu godinu više za 1.633.

U Srbiji će u 2009. godini plate iz budžeta dobijati 260.124 zaposlenih, što je u odnosu na prošlu godinu više za 1.633.

Sredstva za plate su planirana za 260.124 državnih službenika i nameštenika, izabranih lica u Skupštini Srbije, vladi, pravosuđu, zaposlenih u javnim službama, uključujući u obrazovanju i kulturi čija se sredstva za plate obezbeđuju putem transfera budžetu Vojvodine, navedeno je u tekstu budžeta.

Rashodi za zaposlene za iznose oko 188 milijardi dinara i u strukturi ukupnih rashoda budžeta učestvuju sa 23,8 odsto.

Najveći deo tih izdataka, u iznosu oko 181 milijardu dinara, odnosi se na plate zaposlenih koje se finansiraju iz budžeta Srbije. Za plate koje su isplaćivane iz budžeta u prošloj godini bilo izdvojeno oko 177 milijardi dinara.

Kako je navedeno u tekstu budžeta, od 2007. godine postoji obaveza donošenja Kadrovskog plana u roku od 30 dana od dana objavljivanja Zakona o budžetu, a njime se utvrđuje broj državnih službenika i nameštenika koji mogu biti u radnom odnosu na određeno i neodređeno vreme. Na taj način se utvrđuje i broj pripravnika za koje su obezbeđena sredstva u budžetu.

U razmatranju planova za ovu godinu od ukupnog zahteva za povećanje broja zaposlenih na teretu budžeta (8.848) prihvaćeni su, kako je navedeno, samo najneophodniji zahtevi. Oni se ne odnose na klasične administrativne poslove, već poslove suzbijanja kriminala, formiranje novih organa u 2009. godini, kao i preuzimanje izvršilaca koji su bili angažovani u privremenim institucijama Kosova i Metohije.

Na osnovu "opravdanih" zahteva predloženo je povećanje broja zaposlenih za 1.646.

Od toga je za Ministarstvo unutrašnjih poslova planirano povećanje broja izvršilaca za 500, u Upravi za izvršenje zavodskih sankcija 83, a za prauzimanje zaposlenih koji su bili angažovani u privremenih institucijama Kosova i Metohije 964 izvršioca.

Tu je i 50 izvršilaca za Visoki savet sudstva, 22 za Državno veće tužilaštva, 25 za Direkciju za upravljanje oduzetom imovinom i dva za Agenciju za borbu protiv korupcije.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image