• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PDV neće rasti, tvrde u vladi

U ovom trenutku ne razmišlja se o povećanju PDV-a, već je to samo jedna od mogućih opcija u slučaju da bude problema sa budžetom, kažu u Ministarstvu finansija.

U ovom trenutku ne razmišlja se o povećanju PDV-a, već je to samo jedna od mogućih opcija u slučaju da bude problema sa budžetom, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu finansija Slobodan Ilić.

On je dodao da se u ovom trenutku, pre svega, razmišlja o tome da li će budžetska projekcija za 2009. godinu biti ispunjena.

"Kao što sve zemlje u svetu rade i mi ćemo svakog meseca pratiti kako se osnovni indikatori kreću i doći ćemo do toga da li u datom trenutku treba vršiti rebalans budžeta", rekao je Ilić novinarima u Skupštini Srbije.

Međutim, ministarka finansija Dijana Dragutinović nije isključila mogućnost povećanja poreza na dodatu vrednost u ovoj godini, što će zavisiti od makroekonomske situacije u zemlji.

"Ne isključujem mogućnost povećanja PDV-a, ali samo u krajnjoj nuždi. Važno je kakva će u martu biti makroekonomska situacija. Ako dođe do smanjenja domaće tražnje, uz pad svetske tražnje, od povećanja stopa PDV je bolje rešenje uvećanje deficita države", izjavila je Dragutinović u intervjuu za "Večernje novosti".

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image