• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Fajnenšel tajms" opet o Srbiji! Vučić: Ponosan sam na svoju zemlju

Izvor mondo.rs Izvor MONDO/Agencije

Predsednik Aleksandar Vučić napisao je na svom Instagramu da je "ponosan na Srbiju", posle izveštaja u Fajnenšel tajmsu da je Srbija, u odnosu na svoj BDP, privukla više grinfild investicija u 2018. nego bilo koja druga zemlja.

 Fajnenšel tajm opet pisao o Srbiji Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U tekstu koji je objavljen danas, Fajnenšel tajms piše da je Srbija je u 2018. godini privukla više grinfild investicija u odnosu na bilo koju drugu zemlju u svetu, u odnosu na bruto nacionalni dohodak, prenose beogradski mediji.

Obim stranih investicionih projekata u Srbiji kontinuirano raste od 2015. godine, posebno u proizvodnom sektoru, prenosi FT istraživanje "fDi Marketa".

Navodi se da su automobilske komponente, hrana i duvan, tekstil i nekretnine bile vodeći sektori i zajedno su činili 54 procenata ukupnih inostranih ulaganja.

Srbija je privukla 107 projekata direktnih stranih investicija u 2018. godini, odnosno za 26 odsto više nego 2017. godine, dodaje se u tekstu.

"Sa ocenom 11,92 Srbija privlači skoro 12 puta veći obim grinfild stranih direktnih investicija nego što bi moglo da se očekuje od ekonomije njene veličine", navodi se u studiji.

Povezane vesti

Komentari 17

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vukojica

Kad bi mene lajkovalo 550 ljudi na instagramu, zapitao bih se ciji sam ja predsednik.

Jovan Ilic

Naravno da smo privlacni jer imamo nekoga ko ce raditi za 200 eur mesecno. Pa cak su nam i inzenjeri kojih ima oko 5 procenata od ukupne radne snage po fabrikama puno jeftiniji nego za isto radno mesto u inostranstvu. Prica se investicijama i dolazenju stranaca kod nas, ali niko ne spominje da se u tim fabrikama radi preko kadrovske agencije za zakonski minimalac i pod uslovima nejednakim kao za stalne zaposlene. Niko ne spominje da vlasnici tih agencija imaju jahte i stanove na moru. Ali ono sto je najtuznije niko ne spominje da za isto radno mesto u Srbiji na staroj opremi radis za 28000 dinara dok je u Austriji sa operemom koja je laksa i bezbednija radnik dobija preko 2000 eur platu i da se petkom radi do 12h. Firma nam ima odeljenje u Sremu a i odeljenje u Austriji. Jasno je kao dan zasto nas hvale a sami smo sebi krivi sto smo dozvolili ovu glupost i rad od kojeg ne mozes sebi ni more priustiti kao jedinac. Tuzno je sto tamo srednjoskolac na praksi vise dobija nego nas radnik u njihovoj fabrici.

Ekica

A nemački mediji pišu da je pitanje trenutka kad će ovde buknuti protesti i štrajkovi obespravljenih i osiromašenih....

special image