• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veće akcize na gorivo, bez taksi za pasoš

Vlada predlaže povećanje akciza za gorivo, ali i ukidanje takse od 1.000 dinara za izdavanje pasoša.

Akcize na gorivo biće povećane sa 40,5 na 42 dinara po litru, a akciza na kafu neće biti menjana, rekla je poslanicima u Skupštini Srbije ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović predstavljajući izmene Zakona o akcizama.

Obrazlažući izmene sedam pratećih budžetskih zakona, Verica Kalanović je navela da će izmene Zakona o carinskoj tarifi stupiti na snagu osam dana od objavljivanja u Službenom glasniku, a ne 1.
januara, kako je bilo predviđeno zakonskim predlogom.

Izmenama Zakona o administrativnim taksama biće ukinuta taksa od 1.000 dinara na izdavanje pasoša, rekla je ministarka.

Sedam pratećih budžetskih zakona koje poslanici razmatraju u objedinjenoj načelnoj raspravi povučeni su sa poslednje sednice redovnog jesenjeg zasedanja kako bi budžet bio usvojen u predviđenom zakonskom roku.

Na dnevnom redu su izmene i dopune zakona o carinskoj tarifi, porezima na imovinu, akcizama, republičkim administrativnim taksama, doprinosima za obavezno socijalno osiguranje i o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Na dnevnom je i Predlog zakona o privremenom izuzimanju od oporezivanja porezom na dohodak gradjana odredjenih vrsta prihoda. Pre početka sednice resorni skupštinski odbori u načelu su usvojili predložene izmene zakona i prosledili ih skupštini na usvajanje.

Skupština Srbije usvojila je budžet za 2009. godinu 29. decembra 2008. godine sat i po pre isteka zakonskog roka. Nakon toga Vlada je povukla prateće budžetske zakone jer se tada u ponoć završavalo i redovno jesenje zasedanja.

(agencija/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image