• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"PLATA u Nišu veća za 14.000 dinara, zaposleno 20.000 ljudi"

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je zaposlenost u Nišu u poslednjih nekoliko godina značajno povećana zahvaljujući novim investicijama.

On je rekao i da je prosečna plata u Nišu za 14.000 dinara veća nego 2012. godine.

"Svedoci smo već nekoliko godina velikih investicija u Nišu, naročito nakon ogromnog zalaganja predsednika Aleksandra Vučića koji je faktički još kao predsednik Vlade pokrenuo novi ciklus investicija dovođenjem pet velikih kompanija koje su otvorile radna mesta u ovom gradu i koji je uspeo snažnim radom i delovanjem da poveća broj zaposlenih za gotovo 20.000 ljudi", rekao je Stefanović nakon razgovara sa rukovodstvom Grada Niša.

Dodao je da osim ulaganja Vlade u izgradnju komunalne i lokalne infrastrukture i Grad Niš, zahvaljujući značajno većem budžetu, građanima obezbeđuje bolje uslove za život.

Pročitajte još

 Stefanović je naveo da se radi i na otvaranju novih radnih mesta u malim i srednjim preduzećima u vlasništvu naših državljana.

"Investicije poput izgradnje novog Kliničkog centra, fabrika, izgradnje komunalne infrastrukture, vodovodne i kanalizacione mreže i u seoskim područjima, radovi na putevima koji kreću već sutra i novi projekti omogućiće kvalitetniji i bolji život za građane Niša i čitavog ovog okruga", rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, povećanje plata u javnom sektoru i povećanje penzija, koje će uslediti već tokom ove godine, samo su deo mera koje Vlada Srbije i predsednik Republike zajednički realizuju i predstavljaju ispunjenje dela obećanja građanima o kvalitetnijem životu.

"Očekujem da će i lokalna samouprava pratiti aktivnosti Vlade. Odgovornom politikom Grad Niš uspeo je da stabilizuje javne finansije i vrati deo dugova koje je ostavilo prethodno rukovodstvo. Na takav način Grad će moći da taj novac iz budžeta, koji iznosi gotovo devet milijardi dinara, investira u komunalne radove, uređenje trga, tvrđave i svega onoga što građani Niša očekuju", rekao je Stefanović.

On je tokom današnje posete obišao i Policijsku upravu i razgovarao sa policijskim službenicima o bezbednosnoj situaciji u gradu, a istakao je i da će ova uprava biti podmlađena novim kadrom i da će dobiti 50 novih policajca koji privode kraju obuku u Centru za osnovnu policijsku obuku.

Povezane vesti

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

bar

2 sendviča hoću jaaaaa ....

Milan

Kako moze da bude povecana plata za 14,000 kada je prosecna plata u fabrikama koje ste dovodili 28000 dinara. Jel ste vi normalni?? A jos kada kazu prosecna plata 500 evra....pa gde je ta plata u Nišu? Sa fakultetskom diplomom kada gledaš da se zaposliš u Nišu nude ti platu od 30-35000 dinara. Nebojši verujem da se njemu plata povećava mesečno za 14,000 dinara.

Joj

@Milan Upravo to nema nigde veze sa vezo .

special image