• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Više poslova za invalide, ali SUBVENCIJE POD OŠTRIJIM USLOVIMA

Izvor Tanjug Izvor Fonet

Uslovi za dodelu sredstava preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida biće rigorozniji, a sredstva raspodeljena na najtransparentniji i najpravedniji način, poručio je danas resorni ministar. Nema više varanja.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, najavio je oštrije uslove Posle sastanka sa predstavnicima 57 preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, Đorđević je rekao da preduzeća gde je inspekcija zatekla radnike na crno neće dobiti sredstva na drugom konkursu, saopštilo je Ministarstvo.

"Želimo da pokažemo da se država zaista bori protiv sive ekonomije i da poštuje one poslodavce koji rade u skladu sa zakonom. Sredstva koja se dodeljuju preko javnog konkursa biće raspodeljena na najefikasniji i najpravedniji način, jer tako želimo da poboljšamo i povećamo zapošljavanje osoba sa invaliditetom", rekao je ministar

Đorđević je dodao da je novina i da se u drugom konkursu za dodelu sredstava za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2019. godini, preduzeću pozivom može odobriti maksimalno 10 miliona dinara.

Ministar Đorđević je istakao da godišnji budžet za te namene iznosi 250 miliona dinara, što je 125 miliona po javnom pozivu.

Povezane vesti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image