• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zastava: Radnici misle da su pali na testu

U kragujevačkoj fabrici automobila Zastava u utorak je nastavljeno testiranje druge grupe od 250 radnika za prelazak u novoformiranu firmu Fijat automobili Srbija. Do sada testirani radnici ocenili da su testovi bili veoma obimni, ali i teški. Radnici uplašeni, jer misle da su testove loše uradili.

U kragujevačkoj fabrici automobila Zastava u utorak je nastavljeno testiranje druge grupe od 250 radnika za prelazak u novoformiranu firmu Fijat automobili Srbija.

U ponedeljak je završeno testiranje grupe od 126 radnika iz administracije, takozvane bele kragne, dok se utorak organizuje testiranje za plave kragne, odnosno proizvodne radnike.

Predsednik Samostalnog sindikata Zastava automobili Zoran Mihajlović rekao je agenciji Beta da će biti testirani radnici Zastava bezbednosti i proizvodni radnici sa linije "zastava 10".

On je najavio da bi u Zastavu trebalo da dođe menadžer Fijata za kadrove. "Još danas obavlja se grupno testiranje prve grupe Zastavinih radnika, a do kraja nedelje biće obavljeni razgovori sa svakim radnikom", rekao je Mihajlović.

On je naveo da su do sada testirani radnici ocenili da su testovi bili veoma obimni, ali i teški. "Mislimo da su takvi testovi primereniji za mlade radnike koji se tek zapošljavaju, a ne za one koji su školovanje završili pre 20 godina", rekao je Mihajlović.

On je ocenio da su radnici uplašeni, jer misle da su testove loše uradili.

Prema njegovim saznanjima, u Kragujevac sutra dolazi predsednik Upravnog odbora Fijat automobili Srbija Đovani de Filipis.

"Očekujemo da će predstavnk Fijata saopštiti planove te kompanije u Kragujevcu za 2009. godinu, pre svega o tome šta će se proizvoditi, kada stižu investicije i da li će biti pomeranja rokova iz ugovora", rekao je Mihajlović.

On je dodao da bi De Filipis trebalo da se sutra sastane sa predstavnicima gradske uprave Kragujevca i rukovodstvom Zastave, a da ne očekuje da će održati sastanak u sindikatu Zastave.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image