• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proizvodnja punta trebala bi da počne u martu

Proizvodnja automobila punto u Kragujevcu trebalo bi da počne u martu ove godine, izjavio je danas generalni direktor Grupe Zastava Zoran Radojević.

Proizvodnja automobila punto u Kragujevcu trebalo bi da počne u martu ove godine, izjavio je danas generalni direktor Grupe Zastava Zoran Radojević.

On je novinarima kazao da bi ugovor o proizvodnji tog vozila trebalo da bude potpisan naredne sedmice, dodajući da bi do tada trebalo da budu razrađeni detalji dokumenta koji je sinoć novoformiorana komopanija Fijat automobili Srbija ponudila rukovodstvu Zastave.

Radojević je rekao da tim ugovorom nije preciziran obim proizvodnje punta, naglašavajući da će to zavisiti isključivo od potreba tržišta.

On je naveo da se sa postojećom opremom godišnje može proizvoditi 20.000 punta, a uz neke dorade na liniji i investicije i 40.000 komada.

"To nikako ne znači da Fijat menja neke dogovore sa Srbijom već je samo razrada plana proizvodnje u ovoj godini", kazao je predsednik Grupe Zastava i dodao da se novim ugovorom sada praktično stavlja van snage dosadašnji ugovor o proizvodnji automobila zastava 10.

Radojević je rekao da b na proizvodnji punta trebalo bi da rade radnici koji su do sada radili na proizvodnji zastave 10, ali da očekuje upošljavanje i novih radnika.

Na današnjem sastanku rukovodstvo Zastave, predstavnicia gradske uprave i Ministarstva ekonomije su obavestili predsednika Upravnog odbora Fijat Automobili Srbija Đovanija de Filipisa (na fotografiji) o tome šta je do sada urađeno u kragujevačkoj fabrici.

Fabrika Zastava auto u okviru Grupe Zastava formirana je septembra 2005. godine kada je kragujevačka fabrika dobila licencu za proizvodnju punta pod oznakom zastava 10.

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Nebojša Ćirić izjavio je danas da ima "apsolutno poverenje u projekat sa FIAT-om" i da ne sumnja da će biti sproveden do kraja.

On je, na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, rekao da je juče razgovarao sa Đovani de Filipisom i potvrdio da se ugovorne obaveze za sada odvijaju nesmetano.

Testiranje radnika je već počelo kako je i planirano, a na redu su čišćenje šuta i proizvodnih hala, naveo je Ćirić.

Prema njegovim rečima, na početak proizvodnih aktivnosti neće uticati ekonomska kriza već, naprotiv, ima najava da će proizvođači rezervih delova FIAT-a izmestiti deo svoje proizvodnje u Srbiju.

(agencije/MONDO - foto Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image