• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JEFTINIJI GAS do kraj godine? NEMA ŠANSE kod nas

Izvor Tanjug

Najave da bi gas u Srbiji mogao da pojeftini 10 odsto zbog konstantnog pada cena na evropskom tržištu nisu realne i cene se sigurno neće menjati do kraja ove godine.

"Sve i da je podatak da su evropske cene prirodnog gasa ove sedmice pale na najniži nivo u poslednjih desetak godina tačan, to ne može biti razlog za pojevtinjenje plavog goriva kod nas", kaže izvor beogradske "Politike".

Iako se u poslednje vreme spekuliše da cena gasa u Evropi "nikada nije bila niža", činjenica je da se u ovom času za 1.000 kubika plaća 255 dolara, a najniža cena je bila pre dve i po godine - 137 dolara, navodi list.

"Osim toga, nikome nije palo na pamet da u poslednje dve godine dozvoli usklađivanje cene gasa. Kako stvari stoje, gas bi za javno snabdevanje trebalo da poskupi oko 30 odsto", ističe isti izvor.

Prema tim navodima, jedino što domaćinstva mogu da očekuju, ukoliko se ovaj trend pada cena gasa nastavi, jeste da narednog januara cena malo padne sa sadašnjih 255 dolara.

Pre toga to nije moguće, jer se cena gasa usklađuje po formulama i to tako što se za obračun uzima prosek cena barela nafte i dve vrste derivata na berzi u poslednjih devet meseci. Ni nafta ni derivati u tom periodu nisu toliko pojevtinili da bi cena gasa mogla da padne", zaključuje izvor "Politike".

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dex

Kako je to realno da Rusi znatno jeftinije prodaju gas Nemcima, Francuzima, Holandjanima, Svedjanima, Dancima, Turcima, pa cak i Ukrajincima i Poljacima, a to niposto nije realno kad je rec o Srbima? I to se jos otvoreno ovako saopsti, kad se lepo kaze da cak i da svugde gas pojeftini, to se nece desiti u Srbiji. A onda se smejete kad drugi dovoze gas brodovima. Imati samo jedan izvor za nabavku dovodi do ovoga, naivni i stoga zasluzeno siromasni narode. A znate i da odaberete prave "saveznike", nema sta. Jedno je sigurno, NIS vam se nikad nece vratiti, ali ce vam zato stizati racuni za gas uredno svakog meseca, po tek malcice visoj ceni nego svima ostalima na svetu.

PEĐA

😂

Milisav

DAJ DA POKLONIMO JOS NESTO RUJAMA POPUT NIS-A MOZE TELEKOM PA DA IMAMO NAJSKUPLJE TELEFONSKE USLUGE U REGIONU.

special image