• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nove odluke za uspešnu poslovnu godinu

Posle nekoliko neradnih dana, zaposleni se u Novoj godini suočavaju sa starim obavezama, ali čini se, na nov način. Kako bi radna godina uspešno otpočela i da bi se napredovalo u karijeri potrebno je doneti nove odluke.

Posle nekoliko neradnih dana, zaposleni se u Novoj godini suočavaju sa starim obavezama, ali čini se, na nov način. Psiholozi smatraju da je to, verovatno, zbog otpočinjanja novog perioda.

Kako bi radna godina uspešno otpočela i da bi se napredovalo u karijeri potrebno je doneti nove odluke.

Ako ste u prethodnoj godine imali običaj da neke poslove otaljavate, potrudite se da u predstojećoj unapredite rad. S obzirom na to da smo se u prošloj godini suočili sa sve učestalijim otpuštanjem radnika (stručnjaci “prognoziraju” da će se taj trend nastaviti) povedite računa o radnim zadacima na koja ste se obavezali ugovorom, piše “Politika.“

Nemojte misliti da poslodavac ne vidi koliko ko (ne) radi. Da ne govorimo o kolegama koji budno motre na svaki vaš korak. Pokušajte da usaglasite lične ciljeve sa radnim zadacima koje preduzeća zahteva od vas. Na taj način razvijaćete se i na profesionalnom i na ličnom planu. Važno je da pravilno planirate radne zadatke (možda će vam za to biti potrebno i nekoliko dana dok ne utvrdite koji vam ritam najviše odgovara).

Imajte na umu da je siguran put ka uspešnom početku „popločan” odgovornošću i profesionalnim ponašanjem. Neka vam etički principi budu na prvom mestu – budite iskreni u svemu što radite dok ste u kancelariji. Ne tražite bolovanje ako niste bolesni u protivnom može da vam se dogodi da ne dobijete slobodne dana kada vam budu preko potrebni.

Nemojte čekati da nadređeni sam primeti vaš rad, već mu pokažite da u poslu želite da napredujete. Budite zainteresovani za to što radite – predložite nešto novo ili dodatno usavršite znanja i veštine. Koliko god da vam je posao važan ne zaboravite da je pravi uspeh u usaglašenosti poslovnih i privatnih obaveza, zato se u januaru potrudite da uskladite ta dva domena života. Nezadovoljstvo na privatnom planu može uticati na radnu produktivnost.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image