• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Gasovodi Severni i Južni tok aktuelniji"

Stalni predstavnik Rusije pri Evropskoj uniji Vladimir Čižov izjavio je da će tranzit gasa preko Ukrajine sada malo ko smatrati, u dugoročnoj perspektivi, pouzdanim i zato realizacija alternativnih maršruta, između ostalog, Severnog i Južnog toka, postaje još aktuelnija,

Tranzit gasa preko Ukrajine sada će malo ko smatrati, u dugoročnoj perspektivi, pouzdanim i zato realizacija alternativnih maršruta, između ostalog, Severnog i Južnog toka, postaje još aktuelnija, izjavio je danas stalni predstavnik Rusije pri Evropskoj uniji Vladimir Čižov.

Kako je ruski diplomata izjavio za specijalni nedeljni dodatak dnevnika “Nezavisimaja gazeta“, rusko-ukrajinski gasni spor doveo je do toga da je “tugaljiva kritika“ projekta Severni tok - preko kojeg bi gas, kako je planirano, trebalo da poteče 2011. godine, u evropskim medijima poslednjih nedelja potpuno iščezla.

"Nord strim je inače uključila Evropska komisija među prioritetne projekte osiguranja energetske bezbednosti Evrope. Sada na takav status pretenduje Južni tok", rekao je Čižov, dodavši da je Južni tok, složeniji i tehnološki. a uključeno je i više zemalja.

Na pitanje da li je rešenje da do 2011. godine posmatrači garantuju Evropi neprestani dotok gasa, šef ruske misije pri EU je rekao da „ako to život bude zahtevao“, to je "ta žrtva na koju se mora poći", a da postoje i drugi automatizovani sistemi nadzora tranzita.

Problem tranzita će, prema mišljenju Čizova, realizacijom projekata Južni i Severni tok praktično nestati, jer će “faktički biti stvoren gasovodni presten između Rusije i Evrope“.

"I čak ako se taj prsten prekine iz nekih tehničkih ili političkih razloga, po drugoj maršruti je to moguće nadoknaditi“, rekao je ruski diplomata.

(Tanjug)





Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image