• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moskva: Ugovori za SRPSKE FIRME vredni TRI MILIONA EVRA

Izvor MONDO/Beta

Firme iz Srbije su na sajmu hrane u Moskvi potpisale su 12 ugovora o saradnji i izvozu voća, povrća, vitaminski napitaka i konditorskih proizvoda, u vrednosti više od tri miliona evra, saopštila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

PKS i Razvojna agencija Srbije organizovale su nastup 15 domaćih kompanija na sajmu u Moskvi uz podršku programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji, kroz projekat "Pomoć za trgovinu - podrška proizvodni kapacitetima u poljoprivrednom sektoru" koji finansira Vlada Rusije.

Međunarodni sajam hrane i pića "World Food Moscow" otvoren je 24. septembra i danas se zatvara.

Aktuelno

"Stabilnost ruske nacionalne valute i trenutni blag rast vrednosti rublj, nakon turbulentnog perioda oscilacije kursa sredinom i krajem prethodne godine, vraćaju poverenje uvoznika i pruzaju sigurnost planiranja budućih poslovnih aranžmana, pre svega smrznutog voća i povrća kada je Srbija u pitanju", rekao je direktor predstavništva Privredne komore Srbije u Moskvi Dejan Delić.

Posle stupanja na snagu sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske zajednice, koji će biti potpisan krajem oktobra, na osnovu kojeg Srbija dobija i nove trgovinske preferencijale i mogućnosti bescarinskog izvoza trenutno iz sporazuma izuzetih proizvoda, relaksiranje carinskih procedura, veterinarskih i fitosanitarnih zahteva, daće dodatni impuls daljem jačanju bilateralne trgovinske razmene i izvozasrpske hrane, navodi se u saopštenju PKS.

Presdstavlajnje srpskih prehrambenih proizvoda i izvoznih potencijala na tržištu Rusije planirano je od 10. do 14. februara iduće godine na regionalnoj sajamskoj manifestaciji prehrambenih proizvoda "Prodekspo".

Povezane vesti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image