• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kriza odlaže poslove s Fijatom?

Sinidkat fabrike Zastava automobili traži hitan sastanak sa državnim funkcionerima povodom mogućnosti da bi najavljeni poslovi sa Fijatom mogli biti odloženi. Mlađan Dinkić kaže da će sprovođenje ugovora sa Fijatom biti usporeno zbog svetske krize, ali da će fabrika u Kragujevcu raditi.

Samostalni sinidkat kragujevačke fabrike Zastava automobili zatražio je hitan sastanak sa ministrom ekonomije Mlađanom Dinkićem, povodom mogućnosti da bi najavljeni poslovi sa Fijatom mogli biti odloženi.

Dinkić kaže da će sprovođenje ugovora sa Fijatom biti usporeno zbog svetske ekonomske krize, ali da će fabrika automobila u Kragujevcu raditi.

Sindikati su od Dinkića zatražili da sazove hitan sastanak predstavnika tog sindikata i menadžmenta fabrike Zastava automobili. Sindikat je zatražio i sastanak s predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Istovremeno, generalni direktor Grupe Zastava vozila Zoran Radojević rekao je da ima "oprečne informacije koje ga zbunjuju".

Radojević je Tanjugu rekao da je iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, kao i iz Agencije za privatizaciju, dobio informaciju da se, kako je rekao, projekat nastavlja punom parom. On je dodao da je najava mogućnosti odlaganja projekta sa Fijatom za njega nova i da je zbog toga "potpuno zbunjen".

Radojević nije želeo da komentariše šta bi odlaganje primene projekta sa Fijatom moglo da znači za Zastavu i njene radnike.

Dinkić je na ekonomskoj konferenciji Juromani o srednjoj i istočnoj Evropi rekao da je sigurno da će investicija biti realizovana, da će ljudi imati posao u Kragujevcu.

"I naravno sve će ići sporije nego što smo i mi i Fijat želeli, ali na to nismo uticali ni mi ni oni, nego svetska finansijska kriza", kazao je.

Dinkić je najavio da će u narednih nekoliko sedmica biti izrađen biznis plan za ovu godinu, kojim će biti definisana dinamika uplata i realizacija investicije Fijata i Zastave.

Prema Dinkićevim rečima, automobili će se u Kragujevcu sigurno proizvoditi, ali dinamika proizvodnje i količine nisu izvesne zbog pada tražnje za automobilima.

"To će zavisiti od zahteva tržišta, jer je interes Fijata da proizvodi za tržište, a ne za zalihe", kazao je on.

Prema Dinkićevim rečima, fabrika u Kragujevcu će u narednih 12 meseci biti u potpunosti rekonstruisana i spremna za proizvodnju novog Fijatovog modela.

"A mi počinjemo proizvodnju punta odmah, jer to nije povezano sa projektom lansiranja novog modela automobila", kazao je on.

Fijat Srbija koje bi trebalo da preuzme imovinu i radnike kragujevačke fabrike automobila Zastava do 15. aprila i proizvodi Fijatova vozila.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image