• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako tražite posao van Srbije - Lufthansa InTouch vas zove!

Izvor Promo

Radnik kompanije Lufthansa InTouch deli svoje iskustvo početka rada u Brnu i karijernog napretka unutar kompanije. Evo kako je dobio posao i kako je napredovao!

 Lufthansa In Touch ponuda za posao Izvor: MONDO/Predrag Vujić

/promo sadržaj/

Ako sanjate o poslu koji vas ispunjava i pruža sve što ste ikada želeli, morate da pročitate karijernu priču i razmotrite ovu životnu priliku.

"Ovaj grad vam se lako uvuče pod kožu", rekao je Nenad, specijalista za trening i koordinator u Lufthansa InTouch u Brnu, u razgovoru za "Gazetta Express".

Nenad je pričao o karijernom putu i prilagođavanju na novi život u drugom gradu. Kaže da mu se život poboljšao od kada se preselio sa Balkana u Brno.

"Dolazim iz Hrvatske, iz turističkog grada Rovinja. Tamo je život veoma dinamičan, leta su vrlo zauzeta - nekada bih radio dva posla - ali tokom zime imaš mnogo slobodnog vremena. Postoji mnogo promena tokom godine, a ja preferiram stabilnost. Tako da sam počeo da gledam gde bih mogao da se odselim".

Brno je odmah ostavilo utisak na njega.

"Moj susret sa Brnom, 2016. godine, nadmašio je moja očekivanja. Veoma je sličan Novom Sadu u Srbiji odakle je moja majka, tako da mi se grad brzo uvukao pod kožu. Takođe mi se svidelo što su troškovi života ovde niski i dobar je javni prevoz na koji možeš da se osloniš", kaže Nenad.

Evo i kako je pronašao posao u Lufthansi InTouch u Brnu:

"Prvo sam aplicirao za jedan posao u Poljskoj, ali sam onda video oglas za poziciju Saradnika u centru za podršku korisnicima u Lufthansi InTouch u Brnu. Već sam imao CV prilagođen avio-kompaniji, pa me ništa nije koštalo da ga pošaljem i Lufthansi, tako da sam to i učinio. U martu 2016. godine su me pozvali. Nisam znao češki jezik, ali to nije predstavljalo nikakav problem tokom intervjua ili kasnije na poslu. Od trenutka kada sam dobio prvi poziv do trenutka kada su mi dali ponudu, prošlo je manje od mesec dana".

Podelio je i iskustva sa početaka u novoj kompaniji.

"Kada se pridružiš timu nije da te odmah bace u vatru. Imali smo obuku koja je trajala mesec dana. Za vreme obuke sprijateljio sam se sa svojim kolegama. Imam mnogo iskustva u obučavanju ali to nikada nije bila stvar koja je bila u opisu mog posla. To je nešto što mi je uvek bila strast. Imao sam sreće jer samo par meseci nakon što sam se pridružio Lufthansi InTouch u Brnu otvorila se pozicija Trenera. Moj supervizor me ohrabrio da se prijavim, tako da sam prošao kroz selekcijski proces i prešao na poziciju trenera".

Šta podrazumeva posao "Trenera"?

"Treneri imaju vrlo kompleksan posao, tako da je trebalo mnogo da naučim, pre nego je nego što sam mogao da pomognem u razvijanju veština drugih ljudi. Ovaj posao je veoma izazovan ali je nešto što me pokreće, ja uživam u izazovima. Vremenom sam postajao sam sve bolji u svom poslu. Napokon sam mogao da kombinujem svoju strast sa poslom: pomagati ljudima da se usavrše. Takođe, imao sam priliku da mnogo putujem - radio sam kao trener u Šangaju i Otavi. To je bilo odlično iskustvo, pokazalo mi je da idem u pravom smeru, i imao sam priliku da vidim kako drugi ljudi rade".

Od pozicije Saradnika u centru za podršku korisnicima, preko pozicije Trenera. Kako je potom napredovao do pozicije Specijaliste za trening i koordinatora?

"Moj supervizor - koji je rukovodio trenerima - prešao je na drugu poziciju, pa je pozicija Koordinatora trenera bila otvorena. Kada sam postao deo kompanije 2016. godine ni u najluđim snovima nisam mogao da zamislim da će se moja karijera razvijati u ovom smeru. Jednostavno sam razmišljao - zašto da se ne prijavim i pokušam, nemam šta da izgubim. Sa radošću mogu da kažem da sam unapređen na ovu poziciju. Sada sam Koordinator trenera".

Prenosi još utisaka:

"Stvarno uživam radeći za Lufthansu InTouch u Brnu. Ono što stvarno cenim kod ove kompanije je to što postoji mogućnost za napredovanjem. Kada sam došao u Brno nisam poznavao nikoga. Sada kada gledam koliko sam postigao za ove dve godine - od pozicije saradnika u centru za podršku korisnicima došao sam do pozicije koordinatora trenera….To je deo koji najviše cenim. Takođe, sviđa mi se podrška koju imam ovde u Lufthansi InTouch. Onog trenutka kada dođete u kompaniju nije da vas odmah bace u vatru i kažu 'snađi se'; oni ti pružaju podršku od prvog trenutka, jer su svesni da je ovo kompleksan posao i da nije jednostavno. Postoji konstantan osećaj da se ulaže u tebe -. postoji ,nogo organizovanih treninga koji nisu samo povezani sa tvojim poslom. Neki od treninga su soft skills, koji ti mogu pomoći za lični rast i razvoj. Iako nije vezano za tvoj trenutni posao može da ti pomogne dugoročno".

Upitan da li bi želeo da nastavi da gradi svoju karijeru u Lufthansi InTouch u Brnu, odgovorio je:

"Za sada sigurno - srećan sam tu gde jesam. Prvi put imam posao koji u potpunosti koristi moje kapacitete, razvijam se i ima još toga da se nauči".

Ako govorite nemački jezik i želite da imate iskustvo kao Nenad, da imate posao i život iz snova, pogledajte više o poslovnoj prilici saradnika u centru za podršku korisnicima u Brnu na OVOM LINKU. (Aplikacioni proces je otvoren do 20. oktobra).

/promo sadržaj/

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image