• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Kina nam pomaže da oblikujemo inovacionu politiku

Izvor Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je nadu da će unapređenje saradnje između srpskih i kineskih inovacionih kompanija doprineti digitalizaciji srpske ekonomije i otvaranju novih visokotehnoloških radnih mesta.

Predsednik Srbije je ocenio da konferencija Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope o saradnji u inovacijama, predstavlja izuzetnu priliku da se dodatno učvrste odnosi Srbije i Kine u oblasti inovacija i tehnološkog razvoja.

"Želimo da iskoristimo potencijal bilateralnih odnosa sa Kinom, kako bismo na osnovu znanja i saveta naših kineskih partnera oblikovali našu inovacionu politiku", naglasio je predsednik Vučić, navodi se u saopštenju Pres službe Predsednika.

Ministar za nauku i tehnologiju Vang Džangom je prihvatio predlog predsednika Vučića da se zajedničkim snagama formira Istraživački centar za proučavanje inovacionih ekosistema i uticaja veštačke inteligencije u zemljama obuhvaćenim inicijativom Pojas i put.

On je rekao da će oformiti tim koji će pružati podršku u izradi Strategije za inovacije i veštačku inteligenciju Srbije.

Pogledajte i ovo

Najveće rezultate u budućoj saradnji između Srbije i Kine ministar Vang očekuje u oblasti novih tehnologija, veštačke inteligencije i robotike, što bi Srbiju pozicioniralo kao vodeću zemlju u regionu u primeni novih tehnologija.

On je zahvalio Vučiću na inicijativi i doprinosu u organizaciji Ministarske konferencije o inovacijama, na kojoj će kompanije učesnice predstaviti 5G tehnologiju, suprebrze vozove i tehnologije pametnih gradova.

Sagovornici su se saglasili da se prilikom naredne posete predsednika Si Đinpinga potpiše Memorandum o saradnji u oblasti inovacija, veštačke inteligencije i robotike.

Povezane vesti

Komentari 22

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

7528 - Staroslavlje

Pa da, još malo pa ćemo se zvati Kinezija. Za početak imamo kineske policajce, tako to obično počinje, razmislite malo ...

Dakki

Pomoc Kine nam mnogo znaci.

ЉЊШЧЋЏЦЂЖ

@Dakki сиђи јао пинг-понг да играмо, ајде јано коло да играмо ...

special image