• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tender za fiksnu telefoniju pre leta

Ministar za telekomunikacije Jasna Matić izrazila je očekivanje da će nekoliko kompanija učestvovati na tender za drugog operatera fiksne telefonije u Srbiji, koji će biti raspisan pre leta.

Ministar za telekomunikacije Jasna Matić izrazila je očekivanje da će nekoliko kompanija učestvovati na tender za drugog operatera fiksne telefonije u Srbiji, koji će biti raspisan pre leta.

Podsetivši da je prošle godine nekoliko kompanija bilo zainteresovano za tu oblast, Matićeva je ocenila da se u uslovima svetske ekonomske krize ta situacija verovatno malo promenila, jer su telefonija i telekomunikacije biznis gde postoji stalan priliv novca.

Prema njenim rečima, Ministarstvo telekomunikacija će u narednih dva meseca izaći sa svim detaljima i propozicijama za učešće na tom konkursu i licitaciji.

Ona je za RTS rekla da u svim sektorima, gde jača konkurencija, dođe do mnogo veće pažnje i fokusa prema korisniku, pružaju se nove usluge i vodi se računa o tome šta korisnici žele.

"Različiti paketi za različite potrebe korisnika se pojavljuju i to dovodi do snižavanja cena, što u našem slučaju verovatno neće biti na nekom opštem nivou, ali će svaki korisnik za sebe moći da nađe paket koji mu najviše odgovara i koji je za njega najpovoljniji", najavila je ona.

Na pitanje o velikom broju od 200.000 dvojnika u fiksnoj telefoniji, Matić je rekla da nije bilo konkurencije u fiksnoj telefoniji i "ono što vam nije goruće pitanje uvek se ostavlja za drugi neki trenutak".

Ona je dodala da su, sa druge strane, cene fiksne telefonije u Srbiji bile vrlo pristupačne, ako ne i niske i da "Telekom Srbija" nije ni imao dovoljno sredstava da investira u fiksnu telefoniju, nego da je morao da investira u mobilnu telefoniju, kako bi održao korak sa konkurencijom, što je dovelo do sporijeg rešavanja tog pitanja.

Matić je najavila da će uvođenje konkurencije u fiksnu telefoniju dovesti do brzog poboljšanja te situacije i da će Ministarstvo brzo početi da sprovodi konkurs za operatore u fiksnoj bežičnoj telefoniji, koja treba da dovede do toga da naši građani koji žive u ruralnim sredinama, mogu da dobiju telefon.

Upitana o digitalizaciji televizije, Matić je istakla da je na sednici Vlade u četvrtak usvojen zaključak kojim se donose osnove za donošenje strategije za prelazak sa analognog na digitalno emitovanje i da je apsolutni rok 2015. godina, kada prestaje da važi konvencija o raspodeli spektra.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image