• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milion Rusa izgubilo posao u decembru

Od novembra do decembra milion Rusa ostalo bez posla. Vlasti najavljuju pomoć za programe zapošljavanja.

Ukupan broj nezaposlenih u Rusiji povećan je na približno šest miliona u decembru, sa pet miliona u novembru, kao posledica pogoršanja ekonomskih kretanja, izjavio je direktor Federalne službe za zapošljavanja Jurij Gertsi.

Takav podatak je dobijen "primenom metodologije Međunarodne organizacije rada, koja uključuje i nezaposlene koji nisu zvanično registrovani", objasnio je on u intervjuu moskovskoj radio stanici Eho.

Očekuje se da će državna statistička agencija Ros stat početkom naredne sedmice saopštiti zvanične podatke o nezaposlenosti, prenele su agencije.

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev izjavio je ranije ove nedelje da vlada planira da ove godine izdvoji 43 milijarde rubalja (oko milijardu evra) u vidu subvencija za podršku regionalnim programima za zapošljavanje.

Medvedev je istakao da je novac namenjen za organizovanje javnih radova, privremeno zapošljavanje i ciljnu podršku građanima - na primer, za troškove njihovog preseljenja u druge regione radi zapošljavanja, kao i za otvaranje novih radnih mesta.

Vlada je preporučila preduzećima da ne otpuštaju radnike, već da ih, usred svetske ekonomske krize, šalju na plaćene ili neplaćene odmore ili im uvedu skraćeno radno vreme, uz smanjenu platu.

Ruski privredni rast, koji je prošle godine iznosio šest odsto, ove godine bi prema zvaničnim procenama mogao da uspori na nula do dva odsto, usled globalne finansijske i ekonomske krize.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image