• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filip Moris počeo prodaju IQOS uređaja u SAD-u

Izvor mondo.rs Izvor Beta

Kompanija Filip Moris je saopštila je danas da je u Sjedinjenim Američkim Državama počela prodaja IQOS-a - elektičnog uređaja za zagrevanje duvana, a prva radnja otvorena je u Atlanti.

 Filip Moris počeo prodaju IQOS uređaja u SAD-u Izvor: MONDO/Dragana Todorović

Prvi elektronski uređaj na bazi tehnologije zagrevanja duvana autorizovala je za prodaju američka Agencija za hranu i lekove (FDA), te samim tim lansiranje tog uređaja u SAD predstavlja "istorijsku prekretnicu u ponudi novih izbora za pušače", navodi se u saopštenju kompanije Filip Moris.

Ta kompanija dodala je da FDA pre ovog uređaja nije autorizovala za prodaju nijedan drugi električni uređaj na bazi zagrevanja duvana.

Možda će vas zanimati

Generalni direktor kompanije Filip Moris za jugoistočnu Evropu Aleksandar Jakovljević ocenio je da punoletni pušači "imaju pravo" na pristup inovativnim alternativama bez duvanskog dima, kao i na "precizne informacije" o tim proizvodima.

UKLJUČEN ALARM

Američki centri za kontrolu bolesti i prevenciju aktivirali su nedavno hitne mere kako bi se pozabavili nedavnom rastućom pojavom bolesti pluća, za koje su okrivljene elektronske cigarete. Ta odluka došla je ubrzo nakon što su dve američke savezne države Njujork i Mičigen, zabranile prodaju aromatizovanih elektronskih cigareta.

"Uz kombinaciju striktne, ali razumne regulative, stroge procene, veće svesti i regulisanih marketinških aktivnosti, proizvodi bez duvanskog dima mogu da imaju ključnu ulogu u podršci odraslim osobama koje bi inače nastavile da puše cigarete da pređu na manje štetne alternative", izjavio je Jakovljević.

Kompanija će IQOS na američko tržište uvesti na osnovu ekskluzivnog licencnog ugovora sa kompanijom Altria Group, navodi se u saopštenju.

Elektronske cigarete prodaju se kao "bezbednija opcija" za zdravlje, odnosno nikotinsku zavisnost i štetu od duvana i nusprodukata (katran, aditivi...) od običnih duvanskih cigareta.

Američke sanitarne službe, međutim., upozorile su najvećeg proizvođača elektronskih cigareta, JUUL-a, da ne upotrebljava takve tvrdnje, pošto one još nisu dokazane.

Uprava lanca prodavnica Volmart saopštila je da će prekinuti u svojim američkim radnjama da prodaje elektronske cigarete jer "podstiču mlade da ih koriste".

Elektronske cigarete su "neosporno štetne" i treba da se reguliše njihova upotreba, pokazuje izveštaj koji je predstavila Svetska zdravstvena organizacija u Rio de Žaneiru.

Ovim povodom oglasila se i prva dama Amerike, Melanija Tramp, koja je pozvala kompanije da zbog dece prestanu da reklamiraju elektronske cigarete, navodeći da stvaraju zavisnost i da su opasne.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image