• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cena gasa ista do kraja grejne sezone

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundruć izjavio da gas neće poskupeti do kraja grejne sezone, a struja do aprila, istakavši da postoji dogovor da svaka promena cene energenata ne sme da izazove inflacioni udar.

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundruć izjavio da gas neće poskupeti do kraja grejne sezone a struja do aprila, istakavši da postoji dogovor da svaka promena cene energenata ne sme da izazove inflacioni udar.

"Građani Srbije mogu biti uvereni da gas neće poskupeti do kraja grejne sezone, a nadam se i duže", izjavio je Škundrić za "Večernje novosti".

On ističe da su, zbog razlike u krusu dolara, postojali objektivni ekonomski razlozi za poskupljenje, ali da je ocenjeno da bi i privreda i građani teško mogli da podnesu cenu višu od postojeće.

Škundrić je podvukao da ostaje obećanje da struja neće poskupeti do aprila.

"Potrebno je da i privreda i građani imaju najjeftiniju električnu energiju, ali spremamo niz mera koje će omogućiti da Elektroprivreda Srbije spremno dočeka sledeću sezonu, a da to ne bude na uštrb remonta".

On nije potvrdio ranije najave da će struja poskupeti osam odsto.

"Analiziraćemo, ali je dogovoreno da svaka promena cene energenata ne sme da izazove inflacioni udar", naglasio je Škundrić.

Upitan kako će vlada pomoći "Srbijagasu", koji dnevno beleži od milion i po do dva miliona dolara gubitaka, zbog kursnih razlika, ministra je istakao da su "pronađeni modeli koji će pomoći da "Srbijagas" normalno posluje".

Sve se još razmatra, a jedan od načina jeste da se, recimo, dug "Srbijagasa" prema Naftnoj industriji Srbije pretvori u državni dug. Drugi model je da se konvertuju dugovanja nekih preduzeća. Tako bi "Srbijagas" mogao da postane vlasnik dela akcijskog kapitala tih firmi, objasnio je on.

Škundrić kaže da će "preraspodelom sredstava Vlada pomoći (Srbijagasu) da se premosti plaćanje duga za isporučeni gas. "Neće se čekati rebalans, biće to odmah", zaključio je on.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image