• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVE U 3D: Na beogradskom Mašincu prava virtuelna laboratorija

Izvor mondo.rs Izvor Beta

Na Mašinskom fakultetu Beogradskog univerziteta ozbiljno su zagazili u virtuelne vode i to u najbolju moguću svrhu - ispitivanje industrijskih proizvoda. Sada se sve može ispitati a da se (uludo) ne potroši ni dinar na "pravu" izradu.

  3D Laboratorija na Mašinskom fakultetu u Beogradu - ispitivanje proizvoda Izvor: MONDO portal

Na Mašinskom fakultetu u Beogradu danas je otvorena prva 3D laboratorija, koja studentima i nastavnicima omogućava da u virtuelnoj realnosti isprobaju ideje i koncepte za industrijske proizvode, to jest da kroz jednu platformu sagledaju ceo "životni vek proizvoda" - od ideje i dizajna, preko simulacije i testiranja, proizvodnje, lansiranja na tržištu, do reciklaže.

U saopštenju tog fakulteta navedeno je da je dekan Radivoje Mitrović kazao da je ambicija zaposlenih da ta "3D Experience" laboratorija bude jedno od mesta na kom će se "praksa nastavljati na teoriju", da intelektualni kapital treba ugraditi u neki proizvod i ocenio da je to budućnost.

Možda će vas zanimati

Platforma povezuje projektante, inženjere, dizajnere, menadžere, marketing stručnjake, prodavce u integrisano okruženje i predstavlja jedno od najmodernijih softverskih rešenja, a moguće je uključivanje stručnjaka različitih profila iz celog sveta istovremeno.

"Želimo da se tranformišemo u ekonomiju zasnovanu na znanju i da naš BDP nema mali linearni rast, već eksponencijalni. Vrata našeg fakulteta su uvek otvorena za ovakve inovativne događaje", istakao je Mitrović i dodao da je od ove godine studentima Mašinskog fakluteta u Beogradu na raspolaganju i smer Informacione tehnologije u mašinstvu.

Laboratorija "3D Experience" je rezultat saradnje kompanije CADCAM Data iz Beograda, koja je donirala licence za opremanje laboratorije za razvoj proizvoda, i beogradskog Mašinskog fakulteta, a priliku da je koriste imaće studenti svih nivoa studija, istraživači i profesori. Reč je o prvoj takvoj laboratoriji u Beogradu.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image