• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ECB se ispucala, sada DRŽAVE države EU moraju da SMANJE POREZE

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Monetarna politika Evrozone izgubila je deo svog potencijala da stimuliše ekonomije, zbog čega joj je potrebna pomoć vlada za ispunjavanje mandata, izjavio je odlazeći predsednik Evropske centralne banke, Mario Dragi.

"Danas smo u situaciji kada niske kamatne stope ne pružaju isti stepen podsticaja kao ranije, jer pada stopa prinosa na ulaganja u ekonomiju", rekao je Dragi na oproštajnom događaju, dan pre isteka njegovog osmogodišnjeg mandata i uoči predaje dužnosti šefa ECB-a Kristin Lagard 1. novembra.

Možda će vas zanimati

"Monetarna politika i dalje može da ostvari svoj cilj, ali to se može učiniti brže i sa manje nuspojava ukoliko se fiskalna politika uskladi s njom", dodao je Dragi, a prenosi agencija Rojters.

U obraćanju prisutnima, među kojima su bili i nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron, Dragi je pozvao lidere Evrozone (zona zemlaj koje koriste evro) da uspostave dovoljno veliki zajednički budžet kako bi postojao centralizovani kapacitet za stabilizaciju monetarne unije.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image