• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSKUPLJUJE STRUJA! Decembarski računi biće veći, evo i koliko ...

Izvor mondo.rs Izvor rts

Električna energija će od 1. decembra za domaćinstva poskupeti 3,9 odsto.

 Struja poskupljuje od decembra Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je da je u pitanju minimalno povećanje, pošto se cena nije menjana poslednje dve godine, a nije bilo korekcija čak ni za visinu inflacije.

On je za RTS rekao da je Agencija za energetiku dala saglasnost za poskupljenje struje i precizirao da će struja biti skuplja na računima od decembra, koji pristižu u januaru.

Možda će vas zanimati

Struja za industriju neće poskupeti, rekao je ministar.

Antić je rekao da duže od dve godine nije bilo korekcija cena struje.

"Poslednji put je značajnije podizana 2015. godine, 2016. i 2017. bila je minimalna korekcija, 2018. i 2019. nije bilo korekcije. Imali smo opravdane zahteve eneretskih kompanija, sve veći je ulazak obnovljivih izvora energije, ima troškova prenošenja te energije, ali postoji i značajan rast cena struje na svetskom tržištu", naglasio je ministar energetike.

Poskupljenje je, tvrdi, daleko ispod zahteva i troškova energetskih kompanija.

"I sa tom cenom imamo najjeftiniju struju u regionu, Evropi, istočnoevropskih zemalja. Da kažem da je struja u Srbiji za 7,2 odsto niža nego u Makedoniji, 18,9 odsto od BiH, 24 odsto nego u Albaniji, 35,8 odsto od Bugarske, 79,97 odsto od Hrvatske, 85 odsto od Rumunije, 125 odsto od Slovenije", rekao je Antić.

Pročitajte i ovo

Komentari 155

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gospodar

Standardna amnezija naroda. Ne podrzavam primitivce koji su najcesce u svakoj vlasti ali ovo je sve maslo Kori Udovicki koja je pre vise od 16 godina izjavila da "onaj ko ne moze da plati racune za struju, neka proda stan i plati od toga". Ona je ukinula jeftinu struju u trajanju od 2h tokom popodneva. Posle je sve lancano svaka vlast zadrzala i prepisala smicalice od jednih i drugih zutih. A ovi se sada sluze proverenim receptom. Niko se ne buni, zasto bi menjali recept.

Zoki

-Da li danas zivite bolje nego pre tri godine ako to smete da kazete narodu ? -Pa.... -Pitam vas jel zivite bolje ili ne, ono sto ste vi mene pitali. Ja vas pitam da mi kazete ! -! Paaaa.... - Jel nepristojno pitanje ? -Paa jeste, jeste

Vladimir

HVALA PRESVETI EFENDIJA!!!

special image