• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Do juna mirno telefonirajte

Novo povećanje cena telefonskih impulsa Vlada Srbije sigurno neće razmatrati do juna, kaže ministarka.

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić izjavila je Tanjugu da se novo povećanje cene telefonskih impulsa neće razmatrati do juna.

Matićeva je podsetila da je ranije Republička agencija za telekomunikacije odobrila povećanje cena, ali je onda "Telekom Srbija", u dogovoru s premijerom Mirkom Cvetkovićem, rešio da se taj proces odloži.

Cena telefonskog impulsa u Srbiji 1. januara je povećana za 33 odsto i posle poskupljenja iznosi oko 47 para.

Republička agencija za telekomunikacije je u oktobru odobrila da telefonski impulsi od 1. decembra prošle godine poskupe za 100 odsto. Međutim, poskupljenje je odloženo posle intervencije vlade, koja je reagovala na seriju drugih poskupljenja u tom periodu, u sklopu mera zaštite životnog standarda stanovništva od ekonomske krize.

Uvažavajuću takvu politiku vlade, preduzeće "Telekom Srbija" donelo je odluku da nova cena impulsa bude uvećana za 33 odsto, umesto planiranih 100 odsto.

Korisnicima je i dalje na raspolaganju mogućnost da, ukoliko ne potroše više od 150 impulsa, plate samo mesečnu pretplatu, a korisnici dvojničkih priključaka ranije su izuzeti iz odluke o promeni cene mesečne pretplate.

Mesečna telefonska pretplata poskupela je od 1. novembra sa 88,2 dinara na 230 dinara. Republička agencija za telekomunikacije odobrila je 14. oktobra "Telekomu Srbija" da poveća cenu telefonske pretplate na 195 dinara, bez PDV-a.

Istovremeno, odobreno je i poskupljenje telefonskih impulsa sa 30 para na 60,74 pare, bez PDV-a, od 1. decembra, međutim, vlada je, u sklopu mera za ublažavanje efekata finansijske krize, predložila da cena impulsa postepeno bude povećavana od 1. januara 2009. godine.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image