• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TO JE PRAVA POSETA: Makron se iz Kine vraća sa UGOVORIMA ZA 15 MILIJARDI $

Autor ...,,, Izvor Tanjug

Kina i Francuska potpisale su ugovore u vrednosti od 15 milijardi dolara tokom posete francuskog predsednika Emanuela Makrona dalekoistočnoj zemlji. Kinezi "digli rampu" za kanadsku svinjetinu i govedinu.

Dogovoreni su poslovi iz oblasti vazduhoplovstva, energetike i poljoprivrede, a 20 francuskih kompanija je dobilo "zeleno svetlo" za izvoz živine, govedine i svinjetine u Kinu, javlja agencija Rojters.

Takođe je dogovoreno proširenje protokola za izvoz živine koji je potpisan ranije ove godine, kako bi bile obuhvaćene patke i guske, navodi se u saopštenju iz kancelarije francuskog predsednika.

Makron je u ponedeljak doputovao u Kinu i trebalo bi da kasnije danas krene put Pariza.

Kada je reč o dogovorima iz energetike, potpisan je memorandum o razumevanju između Peking gas grupe i francuske energetske kompanije Anži, radi saradnje na terminalu tečnog prirodnog gasa i skladišta u gradu Tjenđin na severu Kine.

Između ostalog, francuski Total će osnovati zajedničko preduzeće sa kineskom kompanijom Šenerdži Grup, za distribuciju TPG-a kamionima u delti reke Jangce.

Možda će vas zanimati

Dve zemlje su takođe dogovorile da će do kraja januara 2020. godine postići dogovor o ceni i lokaciji novog postrojenja za obradu nuklearnog goriva, koje će izgraditi kompanija Orano (nekadašnja Areva).


DOBRO I KANAĐANIMA, "UVALILI" SVINJETINU

Kina će nastaviti da uvozi kanadsku govedinu i svinjetinu, izjavio je danas kanadski premijer Džastin Trudo, četiri meseca nakon što je Peking blokirao isporuke zbog sve većeg diplomatskog sukoba dve zemlje. "Dobra vest za kanadske farmere jeste što će Kina nastaviti da uvozi kinesku govedinu i svinjetinu", napisao je Trudo na Tviteru, prenosi Rojters.

Tenzije između dve zemlje porasle su prošle godine nakon što je u Kanadi uhapšen predstavnik kompanije Huavej, nakon čega su u Kini uhapšena dvojica državljana Kanade zbog navodne spijunaže.

Početkom ove godine, Kina je prestala da uvozi seme kanadske uljane repice, a u junu su vlasti zaustavile uvoz kanadske govedine i svinjetine, navodeći kao razlog lažne izvozne sertifikate.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Duhovi

Svemoguci na aparatima

special image