• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAO DA JE DŽABE: Alibabi na "Dan samaca" prodaja 25% veća nego 2018.

Autor . Izvor Tanjug

Kineski gigant u e-trgovini, Alibaba, imao je tokom samo prvih devet sati na "Dan samaca", kineskog pandana kupoholičarskom "Crnom petku" , prodaju od 158,31 milijardi juana (22,63 milijarde dolara).

  Alibaba 23 mlrd $ u prvih devet sati na Dan samaca Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Raspordaja, koju kompanija organizuje svakog 11. novembra, je tako donela 25 odsto više u odnosu na prodaju u prvih devet sati na isti dan prošle godine, saopšteno je iz Alibabe.

"Dan samaca", kineski pandan američkom "Crnom petku" i "Sajber ponedeljku", koji predsednik i glavni izvršni direktor Alibabe Danijel DŽang promoviše kao 24-časovni onlajn šoping praznik od 2009. godine, beleži ubrzani rast s tendencijom da postane najveći maloprodajni događaj u svetu, prenosi Rojters.

Možda će vas zanimati

Poznat i pod nazivom "Duplo jedanaest" (Double Eleven), ime festivala potiče od kalendarskog datuma 11. novembra, pri čemu četiri jedinice (11/11) označavaju status samca.

Alibaba je prošle godine na svojim platformama na "Dan samaca" zabeležio prodaju vrednu 30 milijardi dolara, bacivši u zasenak 7,9 milijardi dolara ostvarenih u onlajn kupovinama na američki "Sajber ponedeljak". Prošlogodišnji rast prodaje na ovaj dan bio je 27 procenata, najniži u desetogodišnjoj istoriji tog događaja, što je nagnalo organizatore da potraže sveže ideje.

Tako je ovogodišnji 24-časovni šoping festival počeo nastupima američke pop zvezde Tejlor Svift i domaćih popularnih zvezda kao što je DŽekson Li.

Prodaja je u prvom minutu i osam sekundi dostigla milijardu dolara, da bi u prvom satu već iznosila 84 milijarde juana, što je za 22 procenta više od 69 milijardi juana zabeleženih u prvom sati prošle godine.

Alibaba prodaja na Dan samaca
Izvor: Youtube/ ARIRANG NEWS

Alibaba je saopštio da ove godine očekuje preko 500 miliona korisnika koji će učestvovati u ovom šoping događaju, ili za oko 100 miliona više nego 2018.

Ovo je prvi put da na Alibabin "Dan samaca" na čelu kompanije nije njen dinamični suosnivač Džek Ma, koji je u septembru podneo ostavku na mesto predsednika kako bi "započeo nov život".

Ovogodišnja šoping groznica takođe dolazi u vrlo važnom trenutku za kompaniju koja ovog meseca izlazi na berzu u Hongkongu, gde na IPO želi da prikupi 15 milijardi dolara.

PROČITAJTE I OVO


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image