• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić obišao "Podrum Palić": Jako je bitno ulagati u vinarsku industriju

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom obilska "Podruma Palić " najavio posebnu strategiju za razvoj vinarstva u Srbiji uz napomenu da je obezbeđeno dodatno tržište u Rusiji i Kini za izvoz rakije.

"Neko misli da ja volim da popijem pa zato kažem, ali nije, to je jako bitno za našu industriju. Srpska vinarska industrija u koracima od sedam milja napreduje po pitanju kvaliteta", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije zahvalio se domaćinima i predsedniku Vlade Mađarske Viktoru Orbanu za podršku.

Možda će vas zanimati

"Ponosan sam na vas ljudi što ste ovoliko para uložili, što okupljate proizvođače paprike. Naročito sam zahvalan Andoru Čakanju što se vratio u Srbiju, radi i to veoma uspešno. Njihove vinarije imaju fantastične kapacitete, hvala im na tome", izjavio je Vučić navodeći da njihov izvoz znači više novca za Suboticu.

On je dodao da Srbija ulaže u prijateljstvo sa Mađarskom.

Vučić je kazao da će biti dobro ako Srbija uspe da do 15. februara, na Sretenje potrvdi svoju nacionalnu politiku.

"Verujem da bi jedna vrsta potrvde unutrašnje i spoljne politike Srbije, bila dobra ne zbog sebe zbog budućih generacija. Važno je da potvrdite jedan kurs", rekao je Vučić.

Dodao je da je bitno da sami donosimo svoje odluke i da doprinosi daljem i većem ugledu Srbije.

Pastor je kazao da je blizu 300 miliona evra uloženo u taj podrum, te da je polovinu finansirala Vlada Mađarske.

"Pomogli smo ljudima da kupe više od 800 kuća u seoskim sredinama. To je sve doprinelo da se osnaže naša gazdinstva", rekao je Pastor.

Kompanija "Andex" je pre dve godine preuzela "Podrum Palić". Do sada su kreirali 11 novih brendova u 10 kategorija - rakija i jakih alkoholnih pića.

Na mestu nekadašnje fabrike "Podrum Palić" izgrađena je hladnjača kapaciteta skladištenja 6.000 tona smrznutih proizvoda sa linijama za preradu višnje i paprike, a prostire se na površini od 7.000 kvadratnih metara.

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas u Subotici kompaniju "Goodwill pharma", koja je otvorila novi pogon najsavremenije laboratorije za fizičko-hemijska i mikrobiološka ispitivanja.

"Fantastično urađeno, čisto i uredno! Samo napred!", napisao je predsednik na zvaničnom instagram nalogu "Budućnostsrbijeav", uz fotografije sa sa predsednikom skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom, poslanikom Balintom Pastorom i generalnim direktorom kompanije Zoltanom Tamašem.

Nova fabrika kompanije "Goodwill pharma", koja uključuje proizvodni pogon, magacin i upravnu zgradu, otvorena je juče u Subotici.

"Goodwill pharma" je farmaceutska kompanija koja posluje u Srbiji od 2003. godine, a izgradnja proizvodnog pogona pocela je krajem 2017. godine.

Za nepune 2 godine, izgrađena je nova poslovna jedinica na 4.000 kvadratnih metara, sa proizvodnim pogonom godišnjeg kapaciteta od 15 miliona jedinica.

Pročitajte i ovo

Komentari 20

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Maja

Vinarstvo je još jedna privredna grana Srbije koja se oporavila u poslednjih 7 godina i koja nezaustavljivo napreduje ka Evropi i svetu.

Jami

Kada vec mozemo da ulazemo u nesto sto se isplati, ja kazem samo napred.

Kiki

Vinska industrija je na dosta visem nivou nego prethodnih godina, sve pohvale za ulozeni rad.

special image