• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DUGUJU MILIONE: Grci NAMAGARČILI SRPSKE PUTARE na Koridoru 10

Izvor mondo.rs Izvor Večernje novosti

Podizvođači iz Srbije grčke kompanije Aktor ostali su "kratkih rukava" posle završetka izgradnje Koridora 10, pišu "Večernje novosti".

Ova kompanija koja je dobila posao za izgradnju čak četiri deonice na Istočnom kraku Koridora 10, ostala je podizvođačima dužna desetine miliona evra, navode "Večernje novosti".

Vlasnik jednog od preduzeća kaže da im grčka firma za robu i usluge nije platila oko 60 miliona dinara, zbog čega su tokom ove godine podigli tri tužbe pred Privrednim sudom u Beogradu.

Kako navode "Novosti", grčka kompanija je još veći ceh napravila firmama koje su je snabdevale kamenom i ostalim materijalima, ugrađenim u autoput.

AKTOR OSTAJE NA KORIDORU

Aktor ostaje na Koridoru 10 do okončanja procedure tehničkog prijema i dobijanja sertifikata o preuzimanju radova, kažu iz Koridora. "Njegovo angažovanje se odnosi na završetak radova po primedbama stručnog nadzora i Komisije za tehnički prijem izvedenih radova".

"Stalno smo se s njima natezali, a pre nekoliko meseci smo prekinuli saradnju. Kasnili su, pa bi u nekom trenutku platili deo duga. Ponašaju se bahato i ucenjuju. Traže da im otpišemo od 20 do 30 odsto duga, da bismo dobili ostatak", kaže vlasnik oštećene firme.

Beogradski list piše da zvanični podatak o tome koliko Aktor ukupno duguje nemaju ni Koridori Srbije.

Iako u Koridorima, kao investitoru radova, kažu da "oni nikome ništa ne duguju" i da "nisu ovlašćeni da posreduju u sporovima" između izvođača radova, podizvođača i dobavljača,

ipak su pre dve godine posredovali u pregovorima između Aktora i desetak privrednika, kojima su dugovali sedam miliona evra.

Prema saznanjima "Novosti", taj dug u međuvremenu ne samo što nije isplaćen, već je i dodatno narastao.

U kompaniji Aktor nisu želeli da odgovore na pitanja "Novosti" u vezi sa dugovanjima prema srpskim privrednicima.

Problemi sa Aktorom nisu novina, i na njih je ukazivala i resorna ministarka, pre svega na probijanja rokova za više od pola godine.

"Imali smo problem sa grčkom kompanijom Aktor, to je problem koji nas je ometao u ovom infrstrukturnom projektu nekoliko godina, a osnovni problem 'lota 2' na kojem se i dalje radi vezan je upravo za izvođača Aktor", kazala je ministarka infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović u julu i napomenula da je to "nauk za sve buduće radove na infrastrukturnim projektima, ali i informacija za sve da se uvek mora paziti kakve kompanije dolaze da rade te projekte".

Aktor je radio na deonicama Bancarevo-Crvena reka, Crvena reka-Čiflik, Staničenje-Pirot, dužine 48 kilometara, i na obilaznici oko Dimitrovgrada.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Metla i Motika

Jel moguce..vlada znala da su nepouzdani..probijaju rokove..i jos rade 4 deonice..i nije im uskracen ugovor za neprofesionalizam..sto je mnogo mnogo je na teret poreskih obveznika..

62

Pusti to, šta je sa svadbom decenije

special image