• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UPOZORENJE Agencija Registar usluga zloupotrebljava bazu APR

Izvor mondo.rs Izvor Fonet

Agencija za privredne registre (APR) saopštila je danas da se nadležnim institucijama obratila kako bi reagovale protiv "Agencije Registar usluga d.o.o", koja, kako je navedeno, zloupotrebljava bazu APR-a.

Navedena firma šalje registrovanim preduzećima dopise sa ponudom za upis podataka u "PrivredniRegistar.rs", koristeći bazu podataka APR na nezakonit način.

Nakon žalbi firmi da im stižu neželjeni dopisi za upis u nekekakav registar, a koji liče na "državne", APR je izvršila proveru i pokrenula postupak.

Možda će vas zanimati

APR je zatražila od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), nadležnog tužilaštva i Registra nacionalnog Internet domena Srbije da preduzmu mere iz svojih nadležnosti.

"Kako uz dopise stižu i popunjene uplatnice sa naznačenim iznosima koji se kreću od 500 do 16.000 dinara, čiji je primalac 'Agencija Registar usluga d.o.o', upozoravamo još jednom sve privredne subjekte da ovakvi dopisi ne potiču od Agencije za privredne registre", saopšteno je iz APR.

U proteklom periodu je prijem dopisa "Agencije Registar usluga d.o.o" izazvao zabunu i uznemirenje kod dela korisnika, koji su uplatili naznačena novčana sredstva i čiji su podaci objavljeni na portalu "PrivredniRegistar.rs".

Iz APR tvrde da su firme bile dovedene u zabludu da se u konkretnim slučajevima radi o upisu u registar Agencije za privredne registre.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image