• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NISU BAŠ ŠIROKE RUKE: Kineski turisti u Srbiji potrošili 2 miliona €

Izvor mondo.rs Izvor SRNA

Kineski turisti potrošili su ove godine u Srbiji najmanje dva miliona evra, bar tako beleži promet karticama iz kineskog sistema Junionpej (UnionPay), koji se koristi i u našoj zemlji.

 Turisti iz Kine u Srbiji potrošili 2 miliona evra Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Beogradske "Večernje novosti" podsećaju da je reč je o najvećem kineskom kartičnom sistemu sa kojim je Narodna banka Srbije uspostavila saradnju.

Prema podacima tog sistema, koji zasad radi samo preko Poštanske štedionice, na bankomatima i terminalima za naplatu kineski građani podigli su 217,4 miliona dinara gotovine, što je oko 1,9 miliona evra.

Možda će vas zanimati

Uz to, utrošili su još 12,1 miliona dinara na prodajnim mestima koja prihvataju ove kartice.

U zbiru deluje možda i mnogo, ali ako se uzme u obzir da je Srbiju samo za prvih devet meseci ove godine posetilo 100.000 Kineza, ispada da su kod nas potrošili prosečno tek dvadesetak evra. To je bat  za 50 odsto manje od onoga što prosečan Srbin potroši u Grčkoj - za jedan dan.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, gosti iz Kine su po ostvarnom broju noćenja u Srbiji odmah posle turista iz BiH, koji u Srbiji zapravo i nisu "pravi" turisti.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bla

Nema veze, sada će za novu godinu to Bugarski turisti da nadoknade.

Crno beli

Dajte da se ne za***avamo, ko je ocekivao da ce o njih nesto zaraditi...sve velike firme i glavni gradjevinski poslovi su ovde prepusteni njima. Oni posle angazuju nase firme, ubiju im cene i oni samo uzimaju glavni deo kolaca...tako je i sa kineskim turistima, dodju da se slikaju i to je to. U svakom smislu gledaju kako ce najeftinije da prodju

Milos

Kinezi vole da shoppinguju, barem ja tako mislim. Vole skupe stvari a pitanje je kakve ponude ima u Bgu, plus, kupiti u Milanu, Rimu, Parizu, za kineze nije isti osecaj, siguran sam. Drugo, zavisi i kakav tip ljudi nas posecuje.

special image