• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijerka: Srbija već sada više nije zemlja jeftine radne snage

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Srbija već sada više nije zemlja jeftine radne snage i to se više se ne može isticati kao njena komparativna prednost u privlačenju stranih investicija, ocenila je Ana Brnabić.

 Ana Brnabić - Srbija  nije više zemlja jeftine radne snage Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Ona je naglasila da sada radimo na dovođenju što više inovativnih kompanija a u njihovim istraživačkim centrima plate su preko 1.000 evra.

Brnabić je u obraćanju učenicima i nastavnicima Mašinske škole u Pančevu istakla da Srbija ima istorijsku nisku stopu nezaposlenosti od 9,5 odsto, da je prošle godine privukla 3,5 milijardi evra investicija, a do sada u 2019. godini 30 odsto više nego u istom periodu 2018. godine.

PROČITAJTE I OVO

U Srbiji je već više razvojnih centara a od nove godine jedna francuska kompanija će s takvim centrom doći u Novi Sad, najavila je Brnabićeva i dodala da Srbija daje posebne posticaje kompanijama koje ulažu u razvoj.

"Planiramo izgradnju 10 regionalnih trening centara širom Srbije, a u srednjoj stručnoj Mašinskoj školi u Pančevu biće jedan od njih", rekla je premijerka i dodala da će Vlada Srbije podržati izgradnju radionice od 1.800 kvadratnih metara u toj školi i nabavku savremene opreme.

Ona je istakla da je Mašinska škola u Pančevu koju je danas posetila jedan od dobrih primera, jer ima saradnju kako s državnim preduzećima Utvom i Rafinerijom, tako i sa stranim kompanijama ZF, Brose, a za saradnju u obrazovanju kadrova interesuje se i nemački MTU.

"To je jedna od prvih škola koja je uvela dualno obrazovanje a prema našim rezultatima, 80 odsto učenika iz dualnog obrazovanja zaposli se kod poslodavaca gde su imali praksu", rekla je Ana

Brnabić i najavila dalje jačanje saradnje ovako uspešnih škola s tehničkim fakultetima.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 11

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milan

Ova informacija upućena je najvećem biračkom telu u Srbiji, penzionerima. Oni ne rade i nemaju osećaja koliko narod zapravo zarađuje. Pritom je velika većina politički nepismena, pa ovo prihvata kao pobefu i tako se dobija još veća podrška.

LoL

Pozorište "Pinokio i botovi" se nastavlja...

Ma sve je super!

Da se ne smejem plakao bih...

special image