• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DRŽAVNA TAJNA: Ministar odbio da kaže biznis plan Montenegro erlajnsa

Izvor mondo.rs Izvor Vijesti

Crnogorski ministar saobraćaja Osman Nurković odbio je da dostavi poslanicima biznis analizu projekta kojeg zagovara, a od njih traži saglasnost za do sada najveću državnu pomoć u istoriji Crne Gore - 155 miliona evra.

 DRŽAVNA TAJNA: Ministar odbio da kaže biznis plan Montenegro erlajnsa

Toliki iznos potreban je, prema "tajnom" planu, za spasavanje Montenegro Erlajnsa (MA), pišu "Vijesti", a tajnost je Nurković na sednici Odbora za ekonomiju obrazložio time da mu "konsultant ne dozvoljava da pokaže taj dokument".

Poslanici i reda DPS-a preglasali su ostale i zaključili da se može raspravljati i o onome o čemu nemaju podatke i dokumenta, piše podgorički dnevnik.

Možda će vas zanimati

"Predsednik odbora Predrag Sekulić skoro sve vreme sednice igra šah na tabletu i ubrzava raspravu. Pošto na kraju rasprave DPS nije imao potrebnu većinu jer na sednicu nisu došli Nikola Rakočević i Genci Nimanbegu (Forca), a Filip Vuković je morao da ide, nekoliko sekundi pre glasanja u salu ulaze Nela Savković Vukčević (DPS) i Adrijan Vuksanović (HGI). Oni nisu članovi ovog odbora već su na brzinu imenovani kao zamenici. To što su tek ušli u salu, nemaju dokumenta o kojima se raspravlja i nisu čuli o čemu se raspravlja, nije im smetalo da dignu ruke i omoguće prolaz zakona ka skupštinskom plenumu", pišu Vijesti.

Poslanica DPS-a Ana Nikolić je i za to imala vrhunsko obrazloženje - oni podržavaju predlog vlade iako nemaju analize "jer Vlada koja postiže ovakve rezultate zaslužuje poverenje".

"Na kraju za zakon je glasalo pet poslanika DPS-a i Vuksanović iz HGI, dok je protiv bio Srđan Milić iz SNP-a, a Boris Mugoša iz SD je bio uzdržan".

Ova sednica je, podseća list, počela pre dva dana, ali je tada prekinuta jer Ministarstvo saobraćaja nije dostavilo biznis plan MA. Tada je većina bila za prekid sednice kako bi se taj materijal naknadno dostavio.

U člansku se ocenjuje da je sednica Odbora za ekonomiju "počela i završila kao komedija čiji će račun platiti građani uz rizikovanje sukoba sa Evropskom unijom".

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image