• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Za popularizaciju nauke 2,2 miliona dinara"

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić najavio je da će to ministarstvo za devet manifestacija za popularizaciju nauke u Srbiji ove godine izdvojiti 2,2 miliona dinara.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić najavio je danas u Novom Sadu da će to ministarstvo za devet manifestacija za popularizaciju nauke u Srbiji ove godine izdvojiti 2,2 miliona dinara.

"Novac nije najvažniji, najvažnije je da ćemo na taj način omogućiti hiljadama mladih da se upoznaju sa onim što nude nauka, inovacije i tehnologija", kazao je Đelić na otvaranju "Prvog Festivala nauke u Novom Sadu".

Ministarstvo nauke za tu dvodnevnu manifestaciju izdvojilo je 500.000 dinara, kako bi mladima omogućilo da se bolje upoznaju s naukom i da joj se priklone, jer je to jedan od prioriteta, naveo je Đelić.

On je dodao da je s nadležnim pokrajinskim institucijama postignut dogovor oko načina na koji će se u sklopu statuta Vojvodine raditi na popularizaciji nauke, sa jašno naglašenim ingerencijama.

Pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović kazao je novinarima da će se na Festivalu nauke predstaviti oko 200 naučnih radnika i studenata volontera iz 30 naučnih oblasti, sa pet novosadskih i dva beogradska fakulteta.

"Festival nauke je jedinstvena prilika da se osnovci i srednjoškolci upoznaju s delatnostima fakulteta, kako bi se što lakše odlučili šta bi voleli da studiraju, a upravo mladi obrazovni ljudi predstavljaju budućnost naše zemlje", kazao je Petrović.

Prvi Festival nauke u Novom Sadu organizovao je novosadski Prirodno- matematički fakultet (PMF), u okviru niza akcija povodom četrdesetogodišnjice od osnivanja te obrazovne institucije.

Ulaz na festival je besplatan, a posetioci danas i sutra od 10 do 19 sati u holovima Poljoprivrednog fakulteta i Departmana za fiziku i matematiku PMF-a mogu posetiti mnogobrojne radionice i štandove sa raznim eksperimentima koje su pripremili studenti i njihovi profesori.

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj Srbije, Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj, Skupština grada Novog Sada, Gradski sekretarijat za obrazovanje, Gradski sekretarijat za sport i omladinu, Gradski sekretarijat za privredu i Gradski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine.

(Kraj) zč/ibj/dar

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image