• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Započeli biste negde karijeru? Evo kako to rade u Meku

Izvor mondo.rs Izvor Promo

Šta je to što mlade ljude opredeljuje da se zaposle u nekoj kompaniji? Koliko je važan tim sa kojim rade a koliko finansije, pričali smo sa jednom mladom devojkom, Melisom Ramić, zaposlenom u McDonaldsu.

Melisu, devojku do 21 godine, imali ste prilike da vidite prethodnih meseci na bilbordima, TV reklamama i onlajn kanalima u McDonald’s kampanji #radimumeku. Završila je Pedagoški fakultet i po zvanju je strukovni vaspitač. Radi u Meku već tri godine, trenutno kao obučeni radnik a nada se da će uskoro postati trener.

Evo njene priče kako je počela u Meku. "Volim da jedem u Meku i pre više od tri godine dok sam sa društvom poručivala obrok, videla sam poster u restoranu u Subotici na kome je bio oglas za posao", kaže Melisa o tome kako je napravila prvi korak.

Prijavila se i posle nekoliko dana su je pozvali na razgovor. U to vreme je, kaže, bila jako stidljiva i zatvorena i brinula se kako će se snaći na razgovoru. Ali, sve je prošlo dobro.

"Kada su mi javili da dođem i počnem sa obukom, mislila sam da ću ostati kratko. A evo vidite, ostala sam više od tri godine. Tome je doprinela atmosfera u restoranu u kom radim i svi treninzi koje sam pohađala, a koji su mi pomogli da se oslobodim stidljivosti. Trenutno radim kao obučeni radnik, a to znači da radim u kuhinji na pripremi hrane i to mi se baš dopalo, zavolela sam kuvanje, ali volim da radim i na kasi gde imam direktnu komunikaciju sa gostima", kaže Melisa.

Uz posao je završila fakultet i kao vaspitač logično je, kaže, što najviše voli da komunicira sa decom kada dođu u restoran.

"Meni je veoma važna atmosfera u kompaniji, a u Meku u Subotici vlada pravi timski duh. Svi su spremni da pomognu jedni drugima, ali se tačno zna u svakom trenutku ko šta radi i šta je čija odgovornost. To je važno za zaposlene, da se jasno znaju zaduženja i da su jasne informacije o plati, godišnjim odmorima, smenama...", objašnjava Melisa.

Napretkom tehnologija, menja se i način komunikacije, pa i u Meku sada imaju mobilnu aplikaciju, društvene mreže, sajt, kampanje kroz bilborde, TV, tekstove o iskustvima zaposlenih... Sve su to kanali preko kojih se buduće mlade kolege informišu i načini na koje se prijavljuju za rad u kompaniji.

Melisa se, kaže, oseća ispunjeno na poslu, volim to što radio i nada se da će i napredovati i uskoro postati trener za obuku novih kolega.

"Svakako bih preporučila mladima da svoju karijeru počnu u Meku jer će naučiti da budu organizovani, odgovorni, promeniće se na bolje sigurno, biće pozitivni, naučiće šta je timski duh. Mek je globalna korporacija i izuzetno je važno da se poštuju procedure i pravila, pa mi mladi naučimo i šta znači poštovati procedure. Dodatno za studente, što sam i ja donedavno bila, je jako važno jer mogu da rade part-time, to jest da se dogovore sa menadžerima kada i koliko sati će raditi. Moram da pomenem da postoje i razni benefit programi u vidu novčanih nagrada za zaposlene, dodatnih slobodnih dana, dodatne edukacije", kaže Melisa, koja ističe da joj je veoma važno i što pored posla stiže i da izlazi sa društvom i da uvek bude okružena pozitivnim ljudima.

Komentari 11

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Telefononosač

Čekaj, ima 21 godinu i već je završila fakultet?

Riki

Ja radim u Meku u Francuskoj... Nikada ne bih zamenio ovaj posao za bilo koji, zato što Mek, za razliku od tradicionalnih restorana, tretira zaposlene kao ljude i daje im šansu da napreduju u karijeri... Počeo sam kao običan radnik na kasi, sada sam menadžer...

Gax

Neko ko zavrsio fakultet prica da mu dobro raditi na pakovanju hrane u Meku, o Srbijo.... 🤮🤮🤮

special image