• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MOL razočaran suđenjem za INU: Politika namestila presudu

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Mađarska kompanija MOL je "veoma razočarana presudom" Županijskog suda u Zagrebu u slučaju Ina - MOL, navodeći da je u međunarodno utvrđeno da njeni zvaničnici nisu prekršili zakon.

  MOL i presuda za INU Sanaderu Izvor: Ilustracija MONDO

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader i direktor mađarskog MOL-a, Zolt Hernadiji, su proglašeni danas krivim za primanje i davanje mita u slučaju Ina – MOL, zbog čega je Sanader nepravosnažno osuđen na šest, a Hernadi na dve godine zatvora, prenosi Hina.

U saopštenju kompanija MOL navodi da je sudsko veće Komisije UN-a u sastavu britanskog, švedskog i hrvatskog sudije došlo do "jednoglasnog zaključka da Hrvatska nije uspela da dokaže da je MOL stvarno podmitio Ivu Sanadera", kao i da je MOL ispoštovao i ispunio sve svoje obveze u vezi s INA-om.

Možda će vas zanimati

"Razočaravajuće je zato što u Hrvatskoj nisu prihvaćeni zaključci nezavisne Komisije UN-a za međunarodno trgovačko pravo te da se ova presuda temelji na jednom svedoku, koji se u ponovljenom postupku u potpunosti dokazao nepouzdanim i neverodostojnim", navodi se u saopštenu uz ocenu da se i ovoga puta radi o nepoštenom suđenju kao i 2013. godine.

Kompanija navodi da predsednik Uprave i izvršni direktor MOL-a Zolt Hernadi i dalje ima potpuno poverenje svih odbora MOL Grupe.

Sud je utvrdio da je Sanader počinio krivično delo primanje mita, a Hernadi davanja mita, u dogovoru da za 10 miliona evra Hrvatska prepusti MOL-u odlučujući glas u poslovanju Ine, čiji je suvlasnik.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image