• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Samo se vi smejte, za šest godina plata SIGURNO 900 evra"!

Izvor mondo.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je navode da su njegove prognoze o povećanju prosečne plate na 900 evra u Srbiji 2025. godine suviše optimistične.

 Vučić o platama - sigurno 900 evra do 2025. Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

"Samo se vi smejte, za šest godina plate će ići na 900 evra", rekao je Vučić novinaru RTS-a koji je izneo tvrdnju da bi, po procenama Svetske banke i po najoptimističnijem scenariju, te plate Srbija mogla da dostigne tek za 12 godina.

"Vi računate samo rast, mi smo ovo računali konzervativno, ne samo na osnovu rasta, jer će posle odlaska MMF-a udeo plata u BDP-u moći da bude i veći nego sada, a da se ne ugrozi finansijska stabilnost", objasnio je Vučić .

Možda će vas zanimati

 "Očekujemo da nam stopa rasta bude preko pet posto", rekao je Vučić.

Naglasio je i da Srbija ima jednu od pet najviših stopa privrednog rasta u Evropi.

Ocenio je i da će Srbija biti na kineskim, a ne evropskim stopama rasta.

"Danas da uđemo u EU, ne bismo bili najsiromašnji. 150 evra Crna Gora je imala veću platu nego Srbija, a stigli smo ih za samo nekoliko godina", rekao je Vučić i dodao da je za 10 -11 godina u Srbiji tri puta bolji standard.

Vučić je istakao da je po dolasku na vlast zatekao Srbiju na ivici propasti sa platama od 330 evra, a da je sada prosečna plata 510 evra, dok će se "pravo stanje" videti tek u januaru i februaru, kada će se videti da će plata "ići na 515 evra".

"Srbija koja nije znala gde ide ni kuda se kreće, saplitala se o svaki kamen na putu danas je stabilna i sigurna zemlja. Idite da vidite kolika je potrošnja po tržnim centrima...", rekao je Vučić.

Naglasio je da je 2014. godine zemlja bila pred kolapsom, ali da je od 2017. sve krenulo na bolje i da sada sa sigurnošću može da kaže da će najavljena povećanja plata biti ostvarena.

"Ne igramo se mi sa tim, neću da odgovaram ljudima koji su uništili ovu zemlju, već narodu koji je verovao u reforme", rekao je predsednik.

Vučić je rekao i da njegova inicijativa o ekonomskom povezivanju Zapadnog Balkana, takozvani "mini Šengen" odgovara svima - i Srbiji i Albaniji i Severnoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Na optužbe da "mini Šengen" najviše ipak odgovara Srbiji, on je rekao da Srbija ima suficit sa svim zemljama regiona osim sa Mađarskom, što je dokaz koliko je Srbija napredovala i koliko je bolje pozicionirana, a da on sasvim sigurno ne bi podržao neku inicijativu koja je odgovara njegovoj zemlji.

Vučić je priznao da je ranije bio protiv Sporazuma o slobodnoj trgovini na Balkanu jer je verovao da je ulazak u CEFTA-u "uvođenje Kosova na mala vrata" ali da je u ekonomskom smislu to velika i važna stvar.

A da li "mini Šengen" odgovara Evropi?

E, pa ne mogu da kažu da im ne odgovara jer počiva na evropskim vrednostima, ali Evropljani ne vole kada Zapadni Balkan uzme stvari u svoje ruke.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 188

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pa sad

Bolje bi bilo da je rečeno kako će plate rasti neće hop cup na 500 na 900 nego lepo da se kaže na koliko će se povecavati kao akcize na gorivo i kafu na 6 meseci na godinu. Koliko vidim to se ne pominje

nele

Prosecna plata je 479 evra a ne 510 evra! Crnogorci su svakako ispred nas po platama kao i Bugari koji vec neko vreme imaju prosek malo vise od 500 evra. A mi ne mozemo da rastemo po kineskom scenariju jer nista po tom pitanju nemamo zajednicko sa Kinezima! Malo je reci da je ovaj covek smesan.

Cd rom

Kakve smi mi neverne Tome ni predsedniku ne verujemo,e baš će biti plata 900 evrića,mislim kada se saberu dvo-tromesečna plata

special image