• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uzeli Porto Montenegro, sada će i aerodrome?

Firma Investment korporejšen Dubaij (The Investment Corporation of Dubai, ICD), koja je 2016. godine preuzela projekat Porto Montenegro, sada hoće da preuzme i crnogorske aerodrome.

  Investment Corporation of Dubai hoće aerodrom Podgorica i Tivat Izvor: mondo me

Vlasnik Porto Montenegro, ICD je jedan je od akcionara i glavnih partnera firme Korporejšen Amerika erports (Corporation America Airports, CAA) iz Luksemburga, koja je prošla predtenderski postupak za koncesiju za aerodrome u Podgorici i Tivtu, prenosi Seebiz pisanje podgoričkog "Dana".

Naime, ICD je od polovine 2017. godine vlasnik 25 odsto akcija firme Corporation America Italia (CAI), koja upravlja i drži koncesije nad aerodromima u Firenci i Pizi.

ICD je akcije kupio preko firme Mataar holding, koju indirektno kontroliše.

Polovinom 2017. ICD je sa firmom iz Luksemburga potpisao i memorandum o razumevanju kako bi zajednički iskoristili nove mogućnosti u sektoru aerodroma u Italiji, istočnoj Evropi i na Bliskom Istoku.

Prema informacijama "Dana", najveće šanse za dobijanje koncesije ima francusko-turski konzorcijum koji čine TAB i Aeroport de Pari (AdP), dok su Luksemburžani takozvani "favoriti iz senke".

"Dan" je ranije pisao da su TAB i AdP angažovali advokatsku kancelariju Ane Đukanović za pripremu tenderske dokumentacije u pretkvalifikacionom postupku.

Te dve firme su zajedno sa južnokorejskom kompanijom Inčeon internešenel erport korporejšen (Incheon International Airport Corporation= i indijskom GMR Erporst limited (Airports Limited) prošle pretkvalifikacioni tender za aerodrome, na koji se javilo sedam ponuđača.

Ministar saobraćaja Osman Nurković je prošlog meseca najavio da će tender za aerodrome biti u prvoj sedmici februara, ali se to nije desilo.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image