• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WC PAPIR NOVA VALUTA u Hongkongu i Singapuru

Izvor mondo.rs Izvor Bloomberg

Toalet papir i hirurške maske su u Aziji zamenile "monblan" nalivpera i kožni kancelarijski pribor kao najpoželjniji pokloni u doba koronavirusa.

U strhu od daljeg širenja koronavirusa u regionu, apoteke i supermarketi u Singapuru i Hongkongu ostaju bez osnovnih potrepština, kao što su toalet papir, papirni ubrusi, sapuni za ruke i, posebno, hirurške maske, javlja Bloomberg.

Navala građana i nestašice u radnjama stvorile su odmah poslovnu priliku da se pokaže briga za korisnike i klijente i kod onih čiji biznis nema mnogo veze sa ovakvom maloprodajom. Tako je singapurska podružnica provajdera za onlajn trgovanje IG Group spremila na poklon "paket" od "3M Co. N95" maske za lice, digitalnog termometra i bočice antiseptika.

Možda će vas zanimati

Nešto što je započeto kao zabavna ideja lokalnog menadžmenta brzo se proširiloIkroz celu firmu u regionu a potom i na neke banke u distriktu koji se sve vie eprazni jer je ljudima rečeno da rade od kuće.

"Počelo je kao nešto za prijatelje i porodicu a onda su i drugi pitali kako to da nabave, pa smo rešili da to proširimo i na zaposlene i klijente", kaže Terens Tan, šef biznis razvoja u IG Asia Pte.

A problem sa toalet papirom u regionu uopšte nije za potcenjivanje. Amerikanac Džoel Verner vodi hedž fond Solitude Capital Management u Hongkongu. On kaže da je preko Amazona 10. februara kupio 216 pakovanja rolni papira, nakon što su njegovi prijatelji danima obilazili grad da ga nađu. Samo isporuka je koštala 200$, ali on kaže da je vredelo. Zadržao je polovinu a polovinu podelio prijateljima i kolegama.

Pored masi i papira i druge osnovne potrepštine su postale "za na poklon" u finansijskom distriktu tog smrtnonosnim virusom pogođenog područja.

Grupi prijatelja koji su se sastali u restoranu u Honkongu ove nedelje je rečeno da ponesu priloge u maskama i toalet papiru na "izvlačenje na sreću".

Kao znak nakonosti nekome, fotografije i bukete cveća za Dan zaljubljenih zamenile su instant nudle i povrće, jer je i tih namirnica sve teže naći u Singapuru.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

🛄

Je l' moze neki konvert 1 rolna = 10e.

eh

da su koristili toalet papir pre epidemije do ovoga ne bi ni doslo

special image