• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPREMAJU SE ZA SUTRA: Trener veštačke inteligencije među 16 novih profesija

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Kineska državna uprava za ljudske resurse ne čeka da joj budućnost pokuca na vrata, ego je već danas uvela u registar 16 novih profesija kako bi išla u korak sa ekonomskim i tehnološkim razvojem.

Nove profesije uglavnom su u privrednim granama istraživanja i razvoja i u uslužnim sektorima a uključuju tehničare pametne proizvodnje, industrijske internetske tehničare, tehničare virtuelne stvarnosti, menadžere lanca snabdevanja, i moćda kao i najzvučnije među njima - trenere veštačke inteligencije.

Možda će vas zanimati

Tu su i upravljačima objedinjenih medija, ali i respiratorni terapeuti... navodi se u zajedničkom saopštenju Ministarstva za ljudske resurse i socijalnu sigurnost i povezanih odeljenja.

Kako se kineska ekonomija kreće ka kvalitetnom razvoju, u raznim industrijama pojavila su se nova radna mesta koja zahtevaju nove veštine i znanje, prenosi Međunarodni kineski radio (CRI).

Oslobađanje novih radnih mesta može podstaći razvoj srodnih industrija, povećati zaposlenost i ojačati stručno obrazovanje i obuku, kaže se u saopštenju.

Ovo je drugi put da je Kina dodala nove profesije na svoju listu. Kina je u aprilu 2019. objavila prvih 13 novih zanimanja.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image